Горката корупция

https://svobodnoslovo.eu/politika/gorkata-korupciya/338 SvobodnoSlovo.eu
Горката корупция

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева отива зад решетките за 6 години. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване, а изпълнението на присъдата е скорострелно - два дни след произнасянето й  Иванчева бе отведена към Сливенския затвор.

Хвала на родния съд, на Гешев и прокуратурата му. Ако правораздаването у нас бе толкова експедитивно, корупцията отдавна да се е свила в ъгъла, а главният прокурор да е станал народен любимец.

Има обаче нещо, което се набива на очи в цялата драматургия. Иванчева сигурно е хваната с железни доказателства. Виновна или не, решение на съд не се обсъжда. Инак досега тя и адвокатите й да са подали жалба и по европейските съдилища. Страшното в случая е, че това, което наблюдаваме, е ниско ниво на сплашване и е повече насочено към малкия човечец. Т.е. съдът работи за едрия бизнес и политиците. Това е изводът. И внушението, което негласно се налага.

Изглежда шкафчетата с пачки и кюлчета, далаверите с "Хемус", потъналите милиони за Великата ограда по границата и прочие са само набеждаване на чисти и неопетнени политици от управлението на Борисов и ГЕРБ.

Същият този Борисов, който вчера се появи по една телевизия в целия си блясък, преля от самохвалство и дори зараздава мандати за всеобщо бъдещо управление. Същият, който бил най-подготвен от всички в държавата, но чиято... душа, по думите му, е "без никакво значение", защото бил безкрайно добронамерен и правел много компромиси.

А какво да кажем за главния му прокурор, който злорадо се изказа по случая с кметицата: "Сега всички, които по такъв начин нанесоха непоправими щети на правосъдието, на върховенството на закона и на хората в България, ще мълчат гузно. Ще се опитват да се забрави това, което направиха, и цената, която плащат българските граждани заради тях." Да не му припомняме обаче прокуратурата по колко дела е осъдена и не ги ли плаща и тях народът.

Как пък за 33 години няма един осъден милионер, милиардер или висш политик, които разграбиха и опропастиха държавата. Горката корупция, борена с двоен аршин.

Валентин ГЕОРГИЕВ

https://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.