Херо Мустафа: Корупцията е изкривила начина, по който действат институциите в България

https://svobodnoslovo.eu/politika/hero-mustafa-korupciyata-e-izkrivila-nachina-po-koyto-deystvat-instituciite-v-balgariya/44063 SvobodnoSlovo.eu
Херо Мустафа: Корупцията е изкривила начина, по който действат институциите в България

 „Корупцията е изкривила начина, по който действат институциите в България". Това е мнението на американския посланик в България Херо Мустафа, изразено пред БНР.

Като илюстрация на проблема Мустафа описа "истории за адвокати с куфари" и "задкулисни сделки".

"Предизвикателство, за съжаление, са съвсем малка група от хора, която е създала система за обогатяване на олигархична класа и присвояване на държавни ресурси", каза Мустафа и припомни, че трима българи са санкционирани по закона "Магнитски".

„Съединените щати отнеха визите на шестима българи заради корупция, а в България те не са осъдени, някои от тях - дори не са уволнени", допълни американският посланик.

Припомняме, при обсъждане на създаването на комисията за Nexo в парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни, че за неговия съпартиец Делян Добрев нямало доказателства в българските институции.

 

4 Коментара

Христо Генев

преди 1 година

Хе(МО)ро(ИДА) Мустафа е много Гадна и Долна КУЧКА. Тази Пачавра си Позволява да си вре гагата навсякъде. Къш от България Недоклатена МЪРШО!

Коментирай

Вие сте тези, които корумпирахте и нашата

преди 1 година

политическа система - така държите в зависимост политици, които да ви слугуват.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.