Христо Иванов: Няма да подкрепим правителство на всяка цена, парченца от пицата не ни интересуват

https://svobodnoslovo.eu/politika/hristo-ivanov-nyama-da-podkrepim-pravitelstvo-na-vsyaka-cena-parchenca-ot-picata-ne-ni-interesuvat/8936 SvobodnoSlovo.eu
Христо Иванов: Няма да подкрепим правителство на всяка цена, парченца от пицата не ни интересуват

"Ние знаем как да бъде изчегъртана мафията, а не само Борисов, категоричен е той

Няма да подкрепим правителство на всяка цена, заяви в предаването "Лице в Лице" по БТВ Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

Трябва да бъде съставено не просто правителство, а правителство на промяната, категоричен е Иванов.

"Ние ще поемем своята отговорност, но няма да го правим самоцелно – ще го направим само ако видим, че то е основано на разбирането на дълбока промяна, не просто да отстраним Бойко Борисов. Ако някой иска да има нашата подкрепа, трябва да покрива определени критерии – да е готов да отсече отровната пъпна връв на корупцията. Ако някой иска нашата подкрепа, трябва да говори с нас сериозно, трябва да говорим за политики, а не за парченцата от пицата. Нас тези парченца не ни интересуват, нас ни интересува промяната", коментира Христо Иванов.

Можем да подкрепим и отстрани правителство, но тогава ясно ще кажем, че не носим отговорност за такова управление, подчерта той.

Ние знаем как да бъде изчегъртана мафията, а не само Борисов.

Според него "централният проблем е как да спрем корупцията." "България е богата страна и ако спрем това чудовищно плячкосване, ще се окаже, че има пари и за образование, и за здравеопазване, и за социална политика", твърди съпредседателят на ДБ.

"Битката с корупцията се случва през институциите. Ние трябва да ги укрепим, трябва да отвоюваме институциите и службите, защото те са на първия фронт на корупционния натиск, трябва да си отвоюваме регулаторите, трябва да върнем на полагащото му се място българския парламент, защото сме парламентарна република", посочи съпредседателят на ДБ.

Хората имат огромна надежда най-накрая да превърнем България в нещо, което повече ни помага и прави всеки един от нас по-голям, отколкото ни дели. ДБ се превръща със всеки ден в една голяма национална сила, която е способна да фокусира надеждите на средната класа, че ще се превърнем в европейска сила, която да си заслужи свободата и да произвежда благосъстояния, заяви Христо Иванов.

Припомняме, че преди дни в интервю за "Свободна Европа" Христо Иванов обяви, че е готов да поеме отговорността и да стане премиер на новия кабинет."

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.