Христо Иванов: Огромна лъжа на Борисов! Колко азерски газ ще потече към България?

https://svobodnoslovo.eu/politika/hristo-ivanov-ogromna-lazha-na-borisov-kolko-azerski-gaz-shte-poteche-kam-balgariya/12180 SvobodnoSlovo.eu
Христо Иванов: Огромна лъжа на Борисов! Колко азерски газ ще потече към България?

”Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета”, заяви съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов от мястото на строежа край Кърджали на газовия интрконектор с Гърция. В отговор на информацият от МС, че скоро към България потича азерски газ, Христо Иванов запита реторично колко азерски газ ще преминава през реверсивната връзка.

От тази реверсивна връзка зависи България да има енергиен суверенитет, каза Христо Иванов и прогнозира, че ще бъдат необходими години, за да бъде завършено трасето на интерконектора с Гърция.

"Това е поредната огромна лъжа на Бойко Борисов - този човек, който се превърна в синоним на лъжата в българската политика, който жонглира с всякакви полуистини и манипулации, за да прикрие факта, че България е на колене пред Путин и Ердоган и че се случва това, което е от интерес на Кремъл, а не това, което е от интерес на България", каза Христо Иванов.

По думите на бившия правосъден министър от кабинета "Борисов-2" така ще бъде, докато имаме това управление, което заради своята корумпираност и прогнилост отдавна е продало българския национален интерес на който има желание да го купи.

Иванов сравни строящата се от 2009 г. междусистемна газова връзка с Гърция и скоростното изграждане на българската част от т.нар. Турски поток.

Едната тръба се строи от 11 години и тепърва ѝ предстои да прекоси неясно защо дъното на язовир "Студен кладенец", макар че от нея критично зависи диверсификацията на източниците, а не просто на трасетата. Другата - "Руски поток, която беше изградена с денонощно усилие, на която Бойко Борисов заложи едва ли не целия си капитал и остана с цената на всичко на власт, за да може да завърши своя ангажимент към Путин и Ердоган и която, когато бъде открита, Борисов ще се опита да покрие новината с това, че България е започнала да получава азерски газ и от 1 януари всъщност енергийната диверсификация била реалност", каза Христо Иванов.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.