Христо Иванов за изблика на Тошко: Получихме напор от съмнителни персонални атаки, които не правят чест на никого

https://svobodnoslovo.eu/politika/hristo-ivanov-za-izblika-na-toshko-poluchihme-napor-ot-samnitelni-personalni-ataki-koito-ne-pravyat-chest-na-nikogo/8623 SvobodnoSlovo.eu
Христо Иванов за изблика на Тошко: Получихме напор от съмнителни персонални атаки, които не правят чест на никого

От парламентарната трибуна днес видяхме една доста съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс. Надявам се, че това просто е въпрос на неумение от страна на колегите да си формулират тезите.

Така съпредседателят на „Демократична България“ реагира на словестните нападки от страна на Тошко Йопданов от „Има такъв народ“.

„В последните дни ние участвахме в разговори, както си ги представят от „Има такъв народ“ и както те ги структурират. Вчера направихме оценка и счетохме за необходимо да я споделим, защото освен разговорите, които се водят при закрити врати, ние имаме и публична отговорност към нашите избиратели, когато става дума за процеса, който ще доведе до излъчване на правителство. Нито един от принципните въпроси, които вчера поставихме, днес не получи отговор. Ние поставихме въпрос първо – ще има ли ясно поет политически ангажимент по отношение на определени политики, или просто ще продължим да водим раздумки. Второ – поставихме въпросът за хората и техните качества. Използвахме примери, дадохме стандарт с трема души, които атакуваха схемите на ДПС. Самите колеги от ИТН са ги канили за преговори. И трето – поставихме фундаменталния въпрос за това формулата, която ще бъде предложена, да има разграничение не само от ГЕРБ, но и от ДПС. На нито един от тези въпроси не получихме отговор“, добави той.

„Ние оставаме в очакване колегите от ИТН да дадат формулата и да кажат дали всъщност ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики. Никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формира убедителна политическа формула“, поясни Иванов.

„Тласкаме страната към това да се излъчи едно управление, което наистина може да я промени. Ако не можем да го излъчим в този парламент, новите избори няма да бъдат въпрос на това, че ние сме ги предизвикали. Ще бъдат необходимост, защото така функционира демокрацията. Ние не сме се отказали от това отговорно да опитаме в рамките на първия мандат да бъде излъчено такова правителство. Просто поставихме въпроси, но вместо отговори получихме напор от персонални атаки, които не правят чест на никого“, добави народният представител.

„Искаме ясен политически ангажимент, а не просто разговор по посока на Луната. Иначе става дума за котка в чувал“, посочи той.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.