И хората на Слави се заканиха на Гешев: Дните му са преброени

https://svobodnoslovo.eu/politika/i-horata-na-slavi-se-zakaniha-na-geshev-dnite-mu-sa-prebroeni/5262 SvobodnoSlovo.eu
И хората на Слави се заканиха на Гешев: Дните му са преброени

Привикването на министър-председателя Кирил Петков в прокуратурата с мотив да разкрие конкретни имена, свързани с корупционни практики, представлява ”институционален натиск”. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ”Има такъв народ” Станислав Балабанов.

"Може би г-н Гешев продължава да мисли, че е недосегаем. Но съм убеден, че с последователност и с идеите, които имаме като коалиционно правителство, дните му като главен прокурор са преброени", остър бе той пред журналисти.

"Ако наблюдаваме ситуацията от последните дни, можем да похвалим Конституционния съд затова, че реши, че правосъдният министър може да поиска оставката на главния прокурор. Какво ще се случи във Висшия съдебен съвет обаче на база хората, които са там, аз съм песимистично настроен. Но в крайна сметка да се надяваме, че ВСС ще се вслуша и в правосъдния министър, и в Конституционния съд", изрази надежда народният представител.

Четворната коалиция се стреми да подмени "прогнилите практики", но за това ще трябва "малко време", посочи Балабанов. "Все пак сме кабинет на месец и половина."

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.