Ицо Хазарта: Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметника на Съветската армия: Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметника на Съветската армия

https://svobodnoslovo.eu/politika/ico-hazarta-ne-spodelyam-divata-euforiya-za-premahvaneto-na-pametnika-na-savetskata-armiya-ne-spodelyam-divata-euforiya-za-premahvaneto-na-pametnika-na-savetskata-armiya/53396 SvobodnoSlovo.eu
Ицо Хазарта: Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметника на Съветската армия: Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметника на Съветската армия

Няма нищо общо между моята песен "Депутатът Христо" и тази за Лена Бориславова, категоричен е той

Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметникът на Съветската армия. От една страна това е паметник на окупатори и трябва да се махне, но ако погледнем цялостната картина това е поредната тема, която ни разделя. В Австрия такъв паметник стои, дали са по-глупави от нас? Всяко едно действие, извършено в предизборна кампания, казва нещо на хората. Решение за това не бива да се взема по време на кампанията.Това каза за "На Фокус" по NOVA Христо Петров от "Продължаваме Промяната".

"Някои хора ме срещат и ме питат "приятел, вие добре ще го съборите, но не е ли по-добре нещо да построите". Всяко действие в политиката има отзвук и символизира нещо. Историята ще те помни с това, че нещо си съборил. Събирали сме се с приятели на Паметника, нито веднъж не сме чествали. Не се чуваме. Може да не харесваме някои хора, но трябва да се опитваме да ги разбираме", смята той.

Относно казуса с Народния театър и Александър Морфов, Петров заяви, че е поискал информация за назначения от театъра, но са му били отказани. "Когато гледаме цялата история, ние си задаваме въпроса "тия хора не виждат ли, че така става по-лошо". Грешката ни е, че си мислим, че тези хора искат да стане по-добре. Не, те искат да покажат кой е шефът. Това е причината да има хора, които да си изявяват позицията, а другата страна да я няма. Шефът очевидно не е Морфов", коментира Петров.

Според него макар да не се харесват определени хора, трябва да се чуват и разбират. "Ако някой десетилетия наред е работил в сферата по един начин, има предимството да контролира събитията. Не е недостатък и някой да започва тепърва да се занимава с политика, рефлексите се придобиват. Ако някой е решил да гласува за някого, моите думи няма да променят неговото мнение. ПП искаше да докажеш своята идентичност, 10 месеца след изборите огромната част от хората, които гласуваха за нас, отново го направиха. Обединението с "Демократична Българияе важно, защото е знак, но не губим идентичност по този начин. Искаме да покажем, че има друг начин, когато хора се обединяват, вземат най-доброто от всеки един и го поставят в една обща кауза и цел", подчерта Христо Петров.

По думите му на Балканите има всякакви хора и те не трябва да се поставят под общ знаменател. "Нямам навика да обяснявам песните си. Няма нищо общо между моята песен "Депутатът Христо" и тази за Лена Бориславова", категоричен е той.

nova.tv

5 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Авторът пише в текста си: "От една страна това е паметник на окупатори и трябва да се махне, ...". Край на цитата. Вероятно относително младият автор е отсъствал от уроците по история, за да пише такива неща. Нещо просто: нека отговори на въпроса колко войска и какви военни бази е имал "окупаторът" СССР на територията на България след 1944 година? Отговор - НУЛА. Защото сега, в момента, имаме няколко (мисля, че 4) военни бази само на САЩ. И в добавка - неопределено количество "жива сила" и "бронирана техника", закотвени тук на ротационен принцип. И така - сравнете фактите и решете: кой е окупаторът на България?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Уважаеми, ИвайлоК, този автор, ицо хазарта, че е глуповат е ясно. Но той е леке, от типа лайнар. Ти му говориш за исторически факти. Той се интересува само колко кинта от къде да прибере.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Не се е родил още човек, който може да се доближи до интелекта на Ген. Съби Събев: Бахмут е важен, но ключът е Крим. Аз обичам Ген. Съби Събев, наш велик стратег пълководец.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Днес прочетох следния шедьовър -"Трябва да се премахва оня Алйоша паметника." . Нещо да кажете ? А за Ицо - едно време така ни питаха - Какво е искал да каже автора с това ?

Коментирай

Боги

преди 1 година

Ицо Хазарта нито е глупав, нито е пропускал уроците по история. Да ви напомня, че е завършил класическата гимназия по времето, когато там се изучаваше разширено история. Можем другаде да потърсим причините, да се поддаде или по-точно да се продаде на харвардските шарлатани. Вече влязъл в играта, на него не му остава широко пале за изява и затова говори с втръсналите до болка опорки, най-смешната от които е: "Огромната част от хората, които гласуваха за нас, отново го направиха". Всички разбират, че гласовете за Подмяната са фалшиви, добавени накрая от Информационно обслужване. Като разбраха, че с напъните да унищожат паметника, всъщност унищожават и малката си електорална подкрепа, започнаха плахо да бият отбой.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.