Ицо Хазарта обясни как е паднало правителството на Кирил Петков

https://svobodnoslovo.eu/politika/ico-hazarta-obyasni-kak-e-padnalo-pravitelstvoto-na-kiril-petkov/53561 SvobodnoSlovo.eu
Ицо Хазарта обясни как е паднало правителството на Кирил Петков

Вижте, всеки има право на критика. Това, което вярвам и никой няма да оспори е, че правителството на Кирил Петков имаше подкрепа общо 5 месеца и 10 дни - общо 7 месеца. Случиха се много неща - избухна война, то не криха олио, не плашиха, че бензина ще свърши, ваксинирани призоваваха други да протестират против ваксините. Това заяви пред bTV кандидат-депутатът от ПП Христо Петров, известен още като Ицо Хазарта.

"Успяхме да вдигнем пенсиите и да направим безплатни детските градини. Предаването ви е 1 час. Представяте ли си след 5 минути някой да дойде и да ви каже, че не ставате и проваляте телевизията. Не приемам тази критика. Ако бяхме управлявали 10-15- години добре", каза още той.

Мислил съм доста и съм намерил немалко грешки и в собственото си поведение и генерално. Това, което трябва да направя, дори с риск да загубя част от подкрепата, е да свърша това, за което съм там. Аз бях в Комисията по труда социалната политика и имаме група във "Вайбър".

Г-жа Сачева каза, че спешно трябва да направим заседание по предложение на ГЕРБ за пенсиите и имаше известна опасност за осигуряването им. Имаше вариант аз да кажа по класическия начин за "кюлчетата, шкафчетата" и да не стане. Но не направих така. Обсъдихме с колегите, видяхме предложението, подкрепихме го и проблемът беше решен", разказа кандидат-депутатът.

"Аз имам нелеката задача за трети път в рамките на година и нещо да бъда в предизборна кампания. Много често чувам политиците да казват: "Изчакайте да видим крайните резултати". Сега си давам сметка колко е вярно това, защото не знаем какво е разпределението на силите. Ако гледаме там, където имаме общо, би се получило, ако не - резултатът е около нас", обясни Петров.

"Като ходя до магазина да купя нещо за вечеря, винаги се оправяхме с 20 лв. Ние сме четирима и половина, но бебето и да си е бебе, пак си яде. 20 лв. стигаха, сега не стигат.

Едва ли е утеха да кажа, че в Източна Европа в България инфлацията е най-ниска. Имам близък, който поставя етикети в магазин за хранителни стоки в Германия и ми каза, че преди не е имал право, а сега почти всеки ден му се налага да слага нови етикети, защото всичко поскъпва постоянно. Вижда му се края, но всеки изстрада достатъчно. То със сигурност ще мине, въпросът е хората да видят, че има грижа за тях", заключи той.

Той заяви, че мнението му за демонтиране на Паметника на съветската армия е същото като на ДБ.

"Когато си имал 18 години властта в Столична община, да се сетиш по време на предизборна кампания толкова години по-късно, води до определени изводи. Това е тема, която разделя хората. Паметникът ще отиде в музей и там му е мястото. Обикалям България постоянно и искам да ви кажа, че се срещам с хиляди хора и нито един не ме попита "какво ще правите с тоя паметник". Аз знам колко е важно и колко закъсняло е това решение", заяви той.

Петров разкри, че е внесъл законопроект за осиновените деца, които искат да разберат биологичния си произход.

"Успях да направя добър законопроект, свързан с всички организации на осиновените, със специалисти по семейно право. Мнозинството не успя да разгледа този закон, а аз съм отговорен да го внеса в първия ми ден в парламента", разкри той.

https://fakti.bg/

3 Коментара

Помнещ

преди 11 месеца

Пълен продажник!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.