ИДЕАЛНИ С „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“

https://svobodnoslovo.eu/politika/idealni-s-balgarski-poshti/18290 SvobodnoSlovo.eu
ИДЕАЛНИ С „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“

Въодушевен от доклада на ЕК за България, Премиерът- Слънце заяви, че ще продължава да се бори за върховенство на закона. Според мен е сбъркал предлога. Вместо „за“, трябваше да е „против“. Но няма значение, ни си го знаем какво иска да каже! Интересното е, че за първи път допуска, че опонентите му може да вземат властта. Такова откровение на личната му страница във фейсбук не бях срещала. И по-интересното е как се защитава срещу критиките на „Репортери без граници“ за цензурата и свободата на словото у нас. Четете и умнейте: „Преди няколко дни в София бяха представители на Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF и аз внимателно изслушах какво са казали. В тази връзка днес взехме решение за възлагане на “Български пощи” ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания. “Български пощи” са 100% държавни и имат покритие в цялата страна. Така гарантираме, че всяко издание ще стигне до всеки свой читател в страната.“

Това е! Българските пощи са гарант на свободата на словото в България! Иска ми се да кажа нещо интелигентно по въпроса, но единственото, което ми идва на ума е: „Е, тоя изби рибата!“. Значи, свинските и пикливи медии, ще ни бъдат доставяне до всеки свой читател в страната! За да могат напоително да прочетат какво мисли властта, как просперират и колко хубаво живеят под крилото на мутрата! Е, и сега ако има недоволни, направо не го оценявате!

Мотивът, че пощите са държавни, също кърти. Държавата е едноличен собственик на капитала, но те са си търговско дружество. Доста позападнало с цел евтина приватизация, както се говори. А и хората по света ни го казват, че ЦЕНЗУРАТА Е ОТ ДЪРЖАВАТА. Кое, не разбра, бе, Баце? Кое не ти е ясно да ти го обясним подробно и бавно, с едносрични думи?!?

Ай, сега се чувствайте свободни с „Български пощи“!

Елена Гунчева

  • С риск да бъда упрекната от приятелите си филолози, новоизмислената от мен дума „умнейте“ не се сетих с какво съществуващо да я заменя. Има един тънък нюанс, показващ, че не е точно поумняване

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.