Ива Митева: Изборите са примитивни, хората гласуват като авантюра. Възхищавам се на Слави, но си даваме време

https://svobodnoslovo.eu/politika/iva-miteva-izborite-sa-primitivni-horata-glasuvat-kato-avantyura-vazhishtavam-se-na-slavi-no-si-davame-vreme/353 SvobodnoSlovo.eu
Ива Митева: Изборите са примитивни, хората гласуват като авантюра. Възхищавам се на Слави, но си даваме време

Аз влязох в политиката от желание да видя нещата от другата страна. не съм член на ИТН. като експерт опитах да дам най-доброто от себе си. Възхищавам се на Слави Трифонов като човек и творец. Имам несъгласие с някои негови действия. Затова си даваме време.

Това каза по БНТ бившият председател на парламента и ексдепутат от ИТН Ива Митева.

Върнала съм се към професията си, в неплатен отпуск съм. Чух, че ще оказвам въздействие върху закона на КПКОНПИ. В неплатен отпуск съм, така че нека колегите да приемат закона.

Относно ИТН тя обясни: Тази партия е антисистемна, искаше да покаже, че има проблем с политическата система и кадри. ИТН не е в парламента, но очакванията на хората отново няма да се оправдаят. Хората не излизат да гласуват. Съгласих се да съм в ИТН заради новото, което всички чакаха. Вярвахме, че вотът за антисистемността ще се повишава. Но това не е така, хората бързо се отчайваха. Хората искат бързи действия и резултати. Виждате колко е трудно.

Изборите са примитивни, хората гласуват като авантюра. Когато на билборда видите тези тунинговани лица, не мога да повярвам че това са същите лица от парламента. Самите политици не искат активно участие на хората в политиката. На тях им е удобно това нещо. Хората трябва да се събудят.

Все повече амбиция има в политиката и все по-малко опит. Къде са успешните лекари, банкери? Има дълбока и морална криза, трябва всички ние да се обединим. Трябва всички хора да излязат и да дадат това, което имат. В момента са нужни професионалисти. Стига с участие на хора в политика, които не знаят след това какво да работят. Не ни трябват оператори на бутони.

Обединението от хора е спасение в момента. Тук трябва да се гледа на човек като качества, а не дали са вляво или вдясно. Най-качествените хора не са в парламента. Слави нито веднъж не се обади, за да каже как да гласуваме. Имахме пълна свобода. След 46-я парламент имах намерение да се оттегля, но се радвам, че останах в 47-я, защото направихме хубави неща.

Според мен не трябва да се изпраща оръжие на Украйна. По-скоро не съм за влизане в еврозоната. Внимателно трябва да се реши въпроса с контрола как ще се броят хартиените бюлетини. И броенето трябва да се изкара от секционните бюлетини. Тогава контролът ще е по-висок, а грешните по-малки. Трябва да има одит на софтуера на машините. Сега ми е по-спокойно. Но не съм спокойна от това, което се случва в страната.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.