Иван Костов: Виждам положителна промяна, няма го мутренския жаргон и бабаитско поведение

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivan-kostov-vizhdam-polozhitelna-promyana-nyama-go-mutrenskiya-zhargon-i-babaitsko-povedenie/5210 SvobodnoSlovo.eu
Иван Костов: Виждам положителна промяна, няма го мутренския жаргон и бабаитско поведение

Полека-лека като че ли нещо се променя. Виждам положителна промяна, говоренето на тези хора е друго в сравнение с това, на което бяхме свикнали 12 години. Не е езикът на улицата, не е мутренският жаргон, не е бабаитско поведение. Може да правят грешки в очите на техни критици, но езикът, думите, поведението, смисълът е друг.

Това каза бившият премиер Иван Костов по "Дарик радио".  Може някой да не е съгласен с Петков, но той непрекъснато застава и говори със съдържателни слова, не ни праща в уличен сленг да се чудим какво да мислим. Думите му са ясни, прости.

Според бившия лидер на ДСБ премиерът и шефката на кабинета му Лена Бориславова не е трябвало да правят списъци с хора, които са в основата на корупцията в страната.

,,Трябва да се мисли един-два хода напред. Добре, казваш тези неща и какво ще се случи? Много лесно беше да се предвиди какъв ще е отговорът на прокуратурата. Така колелото отново се затвори в изпълнителната власт, сега вече с активна позиция на прокуратурата.

Какво ще стане в следващия ход - МВР сега трябва да отговори има ли данни и защо ги е крило, ако има данни, защо не е работило по тях, защо е оставило да изстинат следите, ако е така. Всички минуси отиват в изпълнителната власт отново. Всички ще повтарят това, забравяйки нещо много важно, прокуратурата има разследващи функции по Конституция, тя е разследващ орган, управлява разследването, следователите. Вината пак е в прокуратурата, но това ще е в очите на малцина просветени, които познават Конституцията'', разясни още Костов.

Според него, ако правосъдният министър Надежда Йорданова поиска процедура за освобождаване на Иван Гешев, тя е обречена, щом е в ръцете на този ВСС и изглежда по-благоразумно такава да бъде внесена при следващ негов състав.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.