Иванчева и Петрова: Стига!
 Искаме оставките на Фандъкова и Русев

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivancheva-i-petrova-stiga-iskame-ostavkite-na-fandakova-i-rusev/19189 SvobodnoSlovo.eu
Иванчева и Петрова: Стига!
 Искаме оставките на Фандъкова и Русев

Уважаема г-жо Фандъкова, Искаме Вашата оставка след поредното разрешение за строеж – този път в градинката до бл. 401 в Младост 4. Стига саботажи, некадърност и задкулисни игри! Стига!
 Вината е Ваша и на марионетката на ГЕРБ Румен Русев.

Това се казва в отворено писмо от Биляна Петрова и Десислава Иванчева. Вижте какво още пишат бившите кметици на "Младост":

Моля Ви, поемете отговорност (каквато изисквате от другите) И ПОДАЙТЕ ОСТАВКА. И ДВАМАТА! Не само заради този строеж, а за цялостно творчество - за десетте години, в които сте кмет превърнахте Младост и половин София в ориенталско бетонно гето.

Не прехвърляйте своята вина на друг. Главният архитект на "Младост" е само изпълнител. Когато на бюрото му се появи искане за Разрешение за строеж, единственото законно действие, което може да предприеме архитекта, е да го издаде в срок. Ако не го направи - го чака глоба до 5000 лв. И съдът ще го задължи да се произнесе. При повече нарушения - ще му отнемат правата. В тази ситуация главния архитект на "Младост" не е имал избор. Неслучайно му искате оставка. Ако беше сгрешил, можехте да го уволните. Но той не е сгрешил и не носи отговорност.

По времето, когато ние ръководехме район "Младост", за този строеж инвеститорът беше подал молба за преместване, защото ни вярваше.

Вместо работна говорилня, пардон група, имахме работещ екип. И бяха изготвени 2 проекта за преместване на 8 строежа. Точно преди публичния ни арест на 17.04.2018 г. имахме среща с Ралица Стоянова, зам.-кмет на СО, за да обсъдим законови аспекти по преместването. Ако имахме съдействие от Столична община и Софийски имоти, за по-малко от 2 месеца предложението щеше да е готово и да се внесе в СОС (защото СОС взема тези решения по закон).

Вашата вина:

Защо инвеститорът ВЕЧЕ не иска преместване, а е поискал разрешение за строеж. Явно не вярва нито на Вас, нито на работната група, нито на СОС. Преговорите не вървят, г-жо Фандъкова.

Вината на Русев:

Когато инвеститорът е поискал разрешението за строеж, защо Русев го е дал за работа на главния архитект? Защо не е преговарял с инвеститора, защо не е уведомил работната група.

Знаете ли защо?

Русев изпълнява сценария на ГЕРБ - пуска строежа и само ако има протест, дава заден ход и иска оставка на друг. Същият сценарий като полянката при блок 73.

А отговорност за действията и бездействията на Русев трябва да поеме ГЕРБ.

Десислава Иванчева като действащ кмет издаде заповед за уволнението му. Но Столичният общински съвет (СОС), въпреки волята й и въпреки разпоредбите на закона, избра точно Русев, знаейки, че той послушно ще изпълнява желанията на ГЕРБ. И първа инстанция на Административния съд потвърди с Решение № 2736/22.04.2019г, че този избор на СОС е незаконен.

Биляна Петрова и Десислава Иванчева

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.