Ивайло Мирчев: Служебно правителство свърши по-добра работа, отколкото това на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivaylo-mirchev-sluzhebno-pravitelstvo-svarshi-po-dobra-rabota-otkolkoto-tova-na-gerb/8000 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Мирчев: Служебно правителство свърши по-добра работа, отколкото това на ГЕРБ

„Промяна има. Бойко Борисов го няма. Никой не смята ГЕРБ за фактор при едно бъдещо управление. Това е много важно. Това служебно правителство върши по-добра работа, отколкото това на ГЕРБ. Някои министерства свършиха изключително много неща и направиха повече от ГЕРБ за целия им преден мандат”. Това заяви пред Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

По думите му след бъдещите избори партиите трябва да се държат по-адекватно. „След следващия вот ние отново ще преговаряме с ИТН. Ще искаме същото – министрите, които ще бъдат назначени да бъдат одобрявани от нас и да има коалиционно споразумение. След следващите избори партиите трябва да се държат по-адекватно. Това, което видяхме е как една партия получи 65 депутати в НС и започна да се държи сякаш има 165", допълни той.

Депутатът коментира мерките, които ще влязат в сила от понеделник.

„Подкрепяме идеята да не затваряме цялата страна без ясен план. Подкрепяме адекватна помощ за бизнеса при частично затваряне на бизнеса. Длъжни сме да успеем с актуализацията на бюджета. Иначе просто ноември парите ще свършат. Това, което ще се случи зимата в пандемичен план, ще бъде сравнително тежко и трябва мерките за бизнеса да бъдат адекватни”, каза още Мирчев.

Депутатът от „Демократична България" бе категоричен, че не могат да управляват с мандат на ГЕРБ, БСП или ДПС.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.