Ивайло Вълчев, ИТН: Името на премиера ще стане ясно, когато бъде връчен мандатът

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivaylo-valchev-itn-imeto-na-premiera-shte-stane-yasno-kogato-bade-vrachen-mandatat/8635 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Вълчев, ИТН: Името на премиера ще стане ясно, когато бъде връчен мандатът

В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно. Това заяви Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“ в кулоарите на парламента. Имената на бъдещите министри нямало да бъдат ясни до петък.

„Не сме получили мандат, за да назоваваме конкретни имена“, обясни той и уточни, че останалите партии са декларирали по време на разговорите, че персонални имена не ги интересуват.

Вълчев припомни, че разговорите продължават по експертни групи.

От думите му стана ясно, че за споразумение не е разсъждавано.

„Далеч сме от мисълта да „строим“ нашето поведение само от това кой какво очаква от нас и ще бъде щастлив“, коментира още Вълчев.

Запитан защо са спрели разговорите с ДПС и те не участват в експертните групи, Вълчев обясни, че експерти участват в разговори там, където смятат, че има какво да се говори, да поставят въпроси и да поискат повече информация по приоритетите на „Има такъв народ“.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.