ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ С ОФЕРТА: КАРАДАЙЪ ПРЕМИЕР, НИНОВА И БОРИСОВ - ВИЦЕТА С РОТАЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ivaylo-valchev-s-oferta-karadaya-premier-ninova-i-borisov-viceta-s-rotaciya/499 SvobodnoSlovo.eu
ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ С ОФЕРТА: КАРАДАЙЪ ПРЕМИЕР, НИНОВА И БОРИСОВ - ВИЦЕТА С РОТАЦИЯ

Така събрани математически, щом така хубаво се обединиха около тоя метод за гласуване, да направят правителство. Мустафа Карадайъ  да е премиер, а Нинова и Борисов на ротационен принцип да се въртят като вицепремиери. И така ще могат да се взимат важните решения. Ще е истински празник за българското общество. Това алтернативно решение за съставяне на парламентарно мнозинство направи сценаристът и бивш депутат от ИТН Ивайло Вълчев, който заедно с колегата си Филип Станев гостува на Лора Крумова по Нова тв.

Повод за идеята му бе рязката смяна на Корнелия Нинова и БСП от защита на машинния вот - в прокарване на старото положение с хартиените бюлетини.

В "Има такъв народ"  категорично определят като грешка Радостин Василев, който бе спортен министър от тяхната квота. "Той бе неправилна преценка, получил кредит на доверие, но се оказа не просто Руди, а пеперуди - пеперуда, която прелита от цвят на цвят", змята Вълчев. И посочи, че Василев е започнал политическата си кариера от Александър Томов, минал през тях, а сега "нищо чудно да се окаже отново препъни камък в новата си група".

Според Вълчев парламентът изглежда "като да няма сценарий, но в лошия смисъл". "Не е ли добре да има поне една канава, в която главните герои знаят какво трябва да правят и да изпълняват действията си? Сега изглежда като модерен театър с много импровизации, в който всеки главен герой сгледа своята сюжетна линия", смята той. Според него, ако има сценарий, то сценаристът е доста слаб, визирайки драмите с избор на председател на НС.

Със съпартиеца му и колега-сценарист Филип Станев се възмутиха от разкритията на "Възраждане" за поведението на бившия им коалиционен партньор "Продължаваме промяната". Те отбелязаха, че ПП са искали да се намесят в решенията им и по отношение на квотите в комисии, и за избора на БНБ. Според тях ПП са играли срещу собствените си партньори.

"Нека да се отнасят с ирония, ние не сме професионални политици, а хора, постигнали нещо в работата си. Правим го не за себе си, никой не е там за да се изживява като политик или гуро", коментираха те иронията към ИТН след отпадането й от парламента.

Партията станала жертва на лицемерна парламентарна демокрация и подхождайки наивно, станала жертва на някакви игри. Станев уточни, че за година и половина им се случило каквото на други партии се случва за много повече време.

На въпрос защо хора продължават да напускат ИТН, те заявиха, че не са партия, която задължава някого да седи в нея.

Източник: 24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.