Издупване

https://svobodnoslovo.eu/politika/izdupvane/22599 SvobodnoSlovo.eu
Издупване

Българските властници пак демонстрират пълната си несъстоятелност в защитата на националните интереси. Наши министри от доста време внушават, че спорът за името на югоизточната ни съседка бил между Македония и Гърция, а ние само чакаме те да се разберат. Преди два дни вицепремиерът Красимир Каракачанов направо изръси, че "нямаме нищо против името "Илинденска Македония". Щото така всъщност тя признавала българските си корени! По-голяма перверзия едва ли може да се измисли.

Македония официално си присвоява най-голямото българско въстание за независимост от Османската империя (1903 г.), а ние нямаме нищо против. "Илинден показва историческия континуитет на нашите стремежи, нашата държавност и гордост, потвърждава нашата македонска идентичност", рече Зоран Заев. В прав текст ти се казва, че "Илинден е македонска идентичност", а ти викаш "О кей!". Защото така искат задокеанските началници. А въстанието според Заев било "за социални права". Още една перверзия! Гърция, понеже е държава, не се поддава на мантрата "Западни Балкани с цената на всичко" и си защитава интересите. Скочи срещу "Илинден", понеже имало въстание с такова име в Гърция през... 1944 г.

За сведение, Илинденско-Преображенското въстание не е за никакви социални права, ами е кървавата епопея за освобождаване на българите от Македонско и Одринско, останали под турска власт след формирането на българското княжество. И е цинично шефът на военния музей в Скопие да твърди, че то било направено "единствено от ВМРО, без подкрепа от "бугарско". И е нонсенс, понеже ВМРО се появява чак след Първата световна война, а въстанието през 1903 г. е дело на Вътрешната македоно-ОДРИНСКА революционна организация". Половината музей в Малко Търново е посветен на загиналите в това българско голямо дело. К'во му дреме на "патриота" Каракачанов! Нали трябва да се внуши, че София е дала голям тласък на Западните Балкани. Шумната тумба-лумба на присъдружните медии целеше да заглуши факта, че нищо такова няма. Надуваха пак балон, който фактите спукаха. Но родната история не е балон, който властта може да спука.

Велиана Христова

Резултат с изображение за Каракачанов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.