Извънредно! Петков поиска оставката на Стефан Янев ВИДЕО

https://svobodnoslovo.eu/politika/izvanredno-petkov-poiska-ostavkata-na-stefan-yanev-video/4826 SvobodnoSlovo.eu
Извънредно! Петков поиска оставката на Стефан Янев ВИДЕО

Днес свиквам извънреден съвет с три точки. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг.

1. Първата е извеждането на българите от Киев.

 

2. Обсъждане на ядрената заплаха, която Путин отправи вчера. Това може да е само опит за сплашване, но не може да бъде игнориран.

3. оставката на министър Янев. Искам да заявя, че работех успешно с министър Янев по време на първия служебен кабинет.

Но защо днешната оставка ще бъде поискана и гласувана утрешния ден ще бъде гласувана. "Никой министър няма право да изказва мнение, особено във фейсбук. Никой министър не може да казва, че неговото оставяне е гаранция за стабилно управление. Ние не гоним стабилност. Мой военен министър не може да използва думичката операция, вместо думичката война", заяви Петков.

"Операция" не може да се нарече, когато хиляди войници и от едната, и от другата страна са убити. Войници, чиято възраст е по-малка от тази на голямата ми дъщеря. когато говорим за българския интерес - той не е да се вземе "глава". Защото "Преклонена глава сабя не я сече". Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкова очевадно, не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим. Българският интерес е този, когато използваме гласа на България", заяви Петков.

Снощи разговарях с всички лидери на коалиционните партньори и всички ме подкрепят“, каза Петков.

Той уточни, че в момента сме в криза и не може да оставаме без военен министър. "Името, което ще бъде предложено, ще бъде обявено днес по-късно след Министерски съвет и след съгласуване с коалиционните партньори", коментира той наследникът на Янев.

Петков каза още, че основната помощ, която България ще осигури на Украйна е хуманитарна. "Военно-логистичната подкрепа ще бъде изцяло в рамките на европейската и натовската помощ към Украйна"", уточни Петков.

Той подчерта, че ние като част от ЕС трябва да направим всичко, за да приключи войната в Украйна.

"За пръв път в историята на ЕС ние сме толкова единни, за пръв път говорим с един глас. Русия трябва да знае, че всички сме единни. Ако всяка държава започне да си прави своята политика във Фейсбук, това не е добре. Ние трябва да реагираме като страна член на ЕС и НАТО", заяви той.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.