Как може да осъждаш антибългарската кампания на скопските македонисти, а три години по-рано да акламираш договор за приятелство

https://svobodnoslovo.eu/politika/kak-mozhe-da-osazhdash-antibalgarskata-kampaniya-na-skopskite-makedonisti-a-tri-godini-po-rano-da-aklamirash-dogovor-za-priyatelstvo/13137 SvobodnoSlovo.eu
Как може да осъждаш антибългарската кампания на скопските македонисти, а три години по-рано да акламираш договор за приятелство

Ярocтнaтa aнтибългaрcкa кaмпaния в cъceднaтa нaм пocттитoвa Ceвeрнa Мaкeдoния пoкaзвa, чe нaшaтa бoрбa трябвa дa прoдължи, заяви в Народното събрание ВМРО-дeпутaтът Крacимир Бoгдaнoв. Декларацията му прелива от гняв срещу македонизма, който присвоява българската история и култура и петни революционното наследство на ВМРО…

Слушам в почуда този странен патос, чета излизащите от сърцето кървави слова и се дивя на дебелоочието на техните автори!

Как може да осъждаш антибългарската кампания на скопските македонисти, а три години по-рано да акламираш договор за приятелство със същите македонисти и да им даваш пътен лист за НАТО срещу едно голо обещание?

Не трябва ли да осъдиш собственото си малодушие, накарало те преди три лета да преглътнеш името „Северна Македония“, което е открита териториална претенция към България?

И защо авторите на декларацията забравят една неудобна истина - че софийското ВМРО пусна македонистите в НАТО, за да може лидерът им да стане военен министър на НАТО-вска държава. Това беше условието на Северноатлантическия пакт, разбирай на САЩ.

Днес ВМРО се бие в гърдите и плаши Скопие с евровето. Не защото на „Пиротска“ са големи герои, неподвластни на външен натиск. Просто за янките е най-важно Скопие да е в НАТО, а македонското членство в ЕС не ги касае. Даже им е все едно дали съюзът ще се разшири или стесни. ЕС е последната грижа и на Тръмп, и на Байдън.

Да виеш на умряло за пропиляна по твоя вина кауза е перверзия без прецедент.

Апропо, кога ще гледаме спектакъла "Посипване на главата с пепел" в театралния салон на "Пиротска"?

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.