КАЛТА ХВЪРЧИ НАВСЯКЪДЕ

https://svobodnoslovo.eu/politika/kalta-hvarchi-navsyakade/20669 SvobodnoSlovo.eu
КАЛТА ХВЪРЧИ НАВСЯКЪДЕ

Освен мислителят на гербавите, титанът на мисълта, дясната и лява ръка на Премиера-Слънце – Цецку, на амразурата и дежурен по „президент“ всеки ден се изявява и агент „Рудолф“ – Антон Тодоров. За съжаление приликата му с Химлер е само визуална, като очевадно е далеч от интелекта и класата на един от великите пропагандатори и манипулатори на Третия Райх. Но по същество нацистката нотка на пропаганда и окалване на врага не му е убягнала.

Естествено, един от елементарните похвати на политпропагандата е да се превърне ефектът в дефект. И нещо съвсем законно да се представи като странно и престъпно. На фона на чутовния скандал и лобизъм за американските таралясници, гербавите обвиниха в задкулисие Президента, защото си бил позволил да изиска документите и протоколите от заседания на комисията, която прави избора. Нещо естествено и напълно законно. Все пак е Президент и главнокомандващ, председателстващ Консултативният съвет за национална сигурност, колкото и да не им харесва на гербавите. Защо ги искал, ама защо спешно ги искал.

Много странна реакция, почти паника. Не, не почти, направо паника! И защо би трябвало така да реагират, ако вече не са поели ангажиментът сделката да стане на всяка цена и при всякакви условия. И не искат никой друг да им се бърка и да излага аргументи.

Гербавите вече бяха пределно ясни, когато се изпуснаха да кажат, че решението ще бъде политическо. То е ясно. Политическо, лобистко, сервилно и колониално! Няма и място за съмнение. Но поне да имат достойнството да излязат пред народа, който все пак ще плати сметката и техните комисионни, да кажат какви са ни политическите дивиденти и реалните условия по сделката. Не да ни обясняват, как САЩ са ни „разрешили“ да си продаваме оръжието и на практика тези самолети били подарък. На тази цена не ми се и мисли тогава какво биха посочили, ако не беше подарък. Явно с платинени и волфрамови корпуси ще ги правят и ще стават на космически совалки!

И, агент Рудолф, Президентът представлява голяма, ама много голяма част от българския народ. Народ, който също си задава много въпроси и не му харесват отговорите .

И откога официалната кореспонденция между институциите решихте, че представлява набъркване във вашите работи, доколкото са ваши, разбира се? Защото покрай тази сделка мирише, ама много мирише и това се усеща навсякъде….и опитите ви да се държите като свине в кално блато и да окаляте всички като вас, няма да успеят!

Елена  Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.