Кънчо Стойчев: С категоричната си позиция БСП показаха, че те нямат началници от Европа

https://svobodnoslovo.eu/politika/kancho-stoychev-s-kategorichnata-si-poziciya-bsp-pokazaha-che-te-nyamat-nachalnici-ot-evropa/23470 SvobodnoSlovo.eu
Кънчо Стойчев: С категоричната си позиция БСП показаха, че те нямат началници от Европа

Не мисля, че има война между институциите. Хубаво е да има противоборство и сблъсъци. Слушах едно от последните изказвания на Бойко Борисов, той също заяви, че няма проблем между институциите. Това каза в сутрешния блок на bTV проф. Михаил Константинов, който коментира вчерашния отчет на президента Румен Радев.

"В речта на Радев се забеляза една ревност относно външната политика на правителството. Президентството има възможности и правомощия да действа във външнополитически план. Аз препоръчвам на ръководните фактори да синхронизират своите действия. Мен ме притеснява повече, че в президентството явно няма синхрoн. Говоря за противоречието между Румен Радев и Илияна Йотова относно Истанбулската конвенция.

Това не е хубаво и на "Дондуков" 2 трябва да вземат мерки. Народът е категоричен, че не иска тази конвенция. В тази конвенция е пълно с трети пол и всякакви други полове. Най-опасното в тази конвенция са опитите да се въздейства върху децата", разкри проф. Константинов.

Заедно с него гост беше и социологът Кънчо Стойчев. "Основен демократичен принцип е разделение на властите. За това не виждам нищо лошо в изказването на президента. Същото важи и за думите на Цвета Караянчева. Тя също има право на мнение и го изрази.

Относно Истанбулската конвенция е хубаво, че Корнелия Нинова и БСП взеха такава категорична позиция. Странни са заплахите, че БСП ще бъде изхвърлена от ПЕС. С категоричната си позиция БСП показаха, че те нямат началници от Европа. Това трябва да покажем всички, че ние сме партньори и нямаме господари. У нас има закони. Не знам на някой да е разрешено да бие жена си и не разбирам с какво ще помогне тази конвенция", обяви Стойчев

Резултат с изображение за Кънчо Стойчев

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.