Кънев: Приятелят на премиера Шиши решил да става татко на лъвчета

https://svobodnoslovo.eu/politika/kanev-priyatelyat-na-premiera-shishi-reshil-da-stava-tatko-na-lavcheta/23430 SvobodnoSlovo.eu
Кънев: Приятелят на премиера Шиши решил да става татко на лъвчета

Депутатите да не са депутати, а да са машини за гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона.

Това заяви бившият лидер на ДСБ Радан Кънев като коментар за това, че Бойко Борисов сам се поставил в положение всичко да зависи от него.

По думите му това са елементарни, протоколни процеси в едно общество, които трябва да се решават на ниско институционално ниво.

„Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмент на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират”, допълни Радан Кънев.

Институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място, каза още той. Според него най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден.

„Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност, цялата власт”, отбеляза Радан Кънев.

„България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен”, категоричен  беше той

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.