Капка Георгиева: Патриотите останаха без капчица идентичност

https://svobodnoslovo.eu/politika/kapka-georgieva-patriotite-ostanaha-bez-kapchica-identichnost/25337 SvobodnoSlovo.eu
Капка Георгиева: Патриотите останаха без капчица идентичност

Получи се фалстарт. Не мисля, че това е сценарий, понеже двамата, които бяха зам.-министри, сами са си пуснали снимките във фейсбук. Така пред Нова телевизия коментира скандала с нацистките поздрави писателката Капка Георгиева, бивша съпруга на депутатът Волен Сидеров.

"Валери Симеонов влезе в обяснителен режим и каза повече, отколкото трябва, за да ги оправдае. Това е инфантилна история на фона на тежкото положение у нас и в чужбина", каза още тя.

"Патриотите останаха без капчица идентичност. Цялата програма, върху която се крепи национализмът, бе пренебрегната. 20-те точки на ПП Атака останаха в небитието - пълно неспазване на предизборните обещания. Като старт на преговорите видях как Борисов си присламчи най-доброто от национализма като лозунги. Това е театеален вариант на това, което трябва да е политика", заяви писателката.

"Да бъдеш постоянно в обяснителен режим не си е работа. Борисов досега винаги е казвал, че е член на БКП и се гордее с миналото си. Обяснява се защо негов депутат говори в БКП, после Симеонов се обяснява за нацистките поздрави...", каза тя.

"Познавам Валери Симеонов от добрите години на национализма в България. Когато Сидеров навремето започна работа в телевизията, се запознах с него. Той е строг човек, приятен е. Нямам лоши спомени. Твърде агресивен е сега и не ми харесва образът, който има в момента", добави Георгиева.

http://blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.