Караджов към ГЕРБ: Инхаус договорите, сключени от предишното редовно правителство, са незаконни

https://svobodnoslovo.eu/politika/karadzhov-kam-gerb-inhaus-dogovorite-sklyucheni-ot-predishnoto-redovno-pravitelstvo-sa-nezakonni/5372 SvobodnoSlovo.eu
Караджов към ГЕРБ: Инхаус договорите, сключени от предишното редовно правителство, са незаконни

Инхаус договорите, сключени от предишното редовно правителство, са незаконни. Това не е квалификация, това е юридически анализ, който съм чел. Инхаус процедурите са или нещожни, или унищожаеми, по което юристите все още спорят. Оттам е и спорният правен ефект, който би-имало евентуалното му унищожаване. Въпреки че са сключени при отсъствие на каквато и да било техническа възможност Автомагистрали ЕАД да извърши над 80% от реалните строително-монтажни работи, по този начин се е заобиколил Законът за обществените поръчки. Щом се е заобиколил законът, то и правното действие също е незаконно. Това коментира министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на блиц контрол в парламента.

Вчера от ГЕРБ коментираха, че новото правителство разплаща инхаус процедурите за АМ "Хемус".

"Над 40 млн. са платени през последните месеци за изграждането на АМ "Хемус: по т.нар. ин хаус процедури, съобщиха на брифинг в парламента депутати от ГЕРБ-СДС. По думите както служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова, така и настоящия министър Гроздан Караджов са продължили плащането на средствата по наричаните от служебното правителство "порочни процедури", казаха от ГЕРБ.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.