Каракачанов посочи пилота на хеликоптера на виновник за трагедията в Черно море

https://svobodnoslovo.eu/politika/karakachanov-posochi-pilota-na-helikoptera-na-vinovnik-za-tragediyata-v-cherno-more/25032 SvobodnoSlovo.eu
Каракачанов посочи пилота на хеликоптера на виновник за трагедията в Черно море

Целите на Министерство на отбраната са големи. Да вдигнем боеспособността на армията. Да решим проблемите с облеклото, защото няма да скрия, по отношение на дрехи, обувки, по отношение на изхранването са допускани огромни грешки. Мога да го нарека и далавери. Да се пипат парите за храна и облекло това е недопустимо. Второто е заплащането. Един войник започва със заплата 608 лв. и 120 лв. порцион. Трябва да се увеличат заплатите, макар и с малко. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов по телевизия Алфа.

Той отново подчерта, че едновременно и за трите вида войски трябва да върви модернизацията, затова трябва да се закупи бронирана машина за сухопътните войски. Каракачанов определя като грешка разделянето на трите вида военни сили.

Военният министър беше категоричен, че ще изпълним изискването на НАТО за 2% от бюджета за отбрана. “Средствата за отбрана години наред за намалявани. Армията ни от 130 000 сега е 30 000. Въоръжението, което 1986 г. е било модерно, е същото в момента”, заяви той и беше категоричен, че сега, когато живеем в такива размирни времена, не е добре да чакаме последния момент, за да модернизираме армията.

Каракачанов подчерта, че въпреки всичко войниците служат с желание е изпълняват дълга си. Ако се отделят повече средства и се закупят новите машини, способността на армията ще бъде още по- добра.

Той сподели, че ще работи за възстановяването на средното сержантско училище, за да захранва армията с кадри.

За инцидента с разбития хеликоптер и загиналия пилот, военният министър заяви: “Опитен пилот. Според мен демонстрирайки точно своя професионализъм, несъобразявайки няколко условия, решавайки да направи това сложно упражнение, корабът се движи, и при най- малкият полъх на вятъра, това може да отклони курса на хеликоптера… Да го кажем, перката на хеликоптера за едни 20 см закача пилона, на който е забито знамето на носа на кораба. Това е причината.”

Каракачанов заяви, че се чакат още анализите, за да се знае окончателно причината

Резултат с изображение за Каракачанов

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.