Като в кръчмата в Банкя

https://svobodnoslovo.eu/politika/kato-v-krachmata-v-bankya/24700 SvobodnoSlovo.eu
Като в кръчмата в Банкя

Предлагам заедно да намерим решение.

Намерихме решение.

Ще поканя Юнкер да му покажа на място, че природата си е плодородна. Еврокомисарят по екология ще чете сега досието на Калиакра.

Спасихме перките и голфа.

Да дадем тон за единност, всички сме българи и в края на краищата е хубаво да седнем и да го решим заедно въпроса. (Ама въпросът е от над 10 години. Вие не питайте кой е бил премиер през осем от тях...)

Станишев е виновен. Зелените са виновни. Герджиков е виновен. Кметовете са виновни. (Цонко е невинен.)

Спасихме перките и голфа.

Санкции ще има, ама защо да им плащаме? Няма начин да не плащаме, ама заповедта ще я отменим. Щото протестирате. Ето така се овъртолиха в абсурдни обяснения и Бойко Борисов, и Нено Димов, и цялата присъдружна кохорта, в опит да отместят колкото е възможно по-далеч от собствените си телеса цъкащата бомба "Калиакра".

Блъскай декларативни обещания, коткай публиката с безсмислени тъпизми като "люпят се яйцата на грабливи птици, ама ние ги хвърляме в морето, да ги изядат рибите по възможност".

Гледай репортерките лошо, че неприятните въпроси дори и да не си помислят да излизат от устите им. Важното е пиарът да се справя, да "управлява щетите и да компенсира имиджовите загуби". Затова пиарът е направо безскрупулен, но пък и не особено интелигентен.

Защото всички "опорни точки", вкарани в главите на Борисов и на Димов, които те с променлив успех рецитират, биха издишали веднага при един много елементарен въпрос. Когато една държава членка на ЕС е осъдена от Съда на ЕС дефинитивно и окончателно, какво трябва да направи тази държава? Да си изпълнява санкциите.

От приказките на Борисов и Димов обаче излиза, че те ще се опитват "да се разбират" с някого. С кого бе, братче? Със съда в Люксембург? Ще им звъннете по жисиема и ще им кажете: "Слушай кво, чш!" С каква цел ще го разкарвате Юнкер из каварненските степи - да каже той на съда в Люксембург "Слушай кво, чш!" Това да не ти е кръчмата в Банкя...

"Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира", изпусна му се на Борисов на неделната среща във Варна. Ето тук е заровено кучето, уважаеми сънародници. На него и през ум не му минава да започне да изпълнява присъдата на съда в Люксембург - т.е. да издаде заповеди да започне събарянето на шестте вятърни парка и да се възстанови в автентичния вид теренът на голфигрището, заради които държавата е осъдена. За да не плаща. На него в главата му щракат само варианти как да изманеврира, за да угоди на всички, за да оцелее.

Пък то и никой не го пита какви ги приказва през 2011 г., когато със самодоволна усмивка ряза лентата на същото това голфигрище - че било най-красивото в света, че сега такива работни места ще се открият, че на талази с чартъри ще заприиждат голфъри и заради тях и летището в Балчик веднага отива на концесия, и пътят до Румъния аха и ще стане четирилентов... Ти тогава, през 2011 година, не знаеше ли, министър-председателю, и тогава, че съдят държавата ти баш за това игрище? А?

За перките хич и да не поменуваме. Там родословното дърво на собствениците е така оплетено, че куче влачи, диря няма... От бивши червени партайгеносета през варненски Дънки към преметнати организатори на прословутите рокфестивали на Кметъла (който, да не забравяме, в сегашната пиарска акция на властта е много важно да не бъде фиксиран особено на прицел, все едно не е бил 12 години кмет на Каварна и не е преобразувал земи и не е издавал разрешения за ветропаркове като замаян) и разнообразни офшорки, та чак до Цветелина Бориславова, американската AES и EVN...

Вие как си представяте Боци да бръкне като един истински държавник във всичкото това кълбо от преплетени свински черва... Сакън!

Затова сега ще призовава към - как беше - единение, и ще променя границите на "Натура", и ще дава милиони на еколози, белким млъкнат за малко, и на кметовете ще се чуди как да запуши устите.

Това го умее. Това е почти като в кръчмата в Банкя.

Таня Джаджева

Резултат с изображение за Бойко

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.