КЕФКИТЕ СТАНАХА ЗЛАТНИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/kefkite-stanaha-zlatni/11684 SvobodnoSlovo.eu
КЕФКИТЕ СТАНАХА ЗЛАТНИ

Помните ли, че хамериканските ни съюзници ни обещаха да сме първа военна шпага на НАТО. След като ни принудиха преди години да си нарежем над 200 самолета и ракетите. Помните ли, че преди две години дадохме авансово три милиарда лева почти за осем хвърчила с военна технология от седемдесетте години на миналия век.

Помните ли колко още пари дадохме и ще продължим да даваме. Ей сега например още 100 милиона, за да излъскаме пистите в Граф Игнатиево за новите кефки. Не, че са дошли или ще дойдат в обозримо бъдеще. Но пък комисионната се плаща сега, така че ще даваме. На фона на ежедневните фалити и самоубийства от мизерия и стрес, Шкембе войвода ударно усвоява държавни пари. Дори стигна дотам да се предложи армията и военните ни обекти да се дават на концесия. Защо например да не дадем останалите малко военни поделения и летища направо на Ердоган и Доган и да се приключва с тая мъка?!?

Хамериканските ни съюзници яко ни прекарват по няколко пъти под възторжените ръкопляскания на психодесните евроджендъри. Които са готови да продадат Родината си, за да заслужат някоя и друга грамота от Джорджи Сорос. Или поне някой друг пробит долар......За тези, които се тресат като желе от ужас от руснаците, да напомня, че тогава СССР ни даде безплатно самолети и ракети и танкове. И знаехме, че ще бъдем защитени на 100 %. Докато сега като гледам нежните джендърмени на "Доналд Кук", изпитвам съмнения, че дори собствените си з....ци могат да опазят, камо ли пък нас! Но пък се натресоха с базите си /безплатно!/, и гушнаха три милиарда, а самолети - тц, няма. Не, че с тия самолети можем да направим нещо друго освен почетен ескорт, ако някой ни нападне.

Колко обаче и струва цялата тази военна гавра?!? Армията ни е с численост колкото десет охранителни фирми. Въоръжени с оръжия от времето на ТЖ. С Министър, който се е превърнал в агент на недвижими имоти и умел брокер на услугите си. Със съюзници, които освен страхливци, са и алчни мекерета, готови да одрусат и най-бедната държава, за да си напълнят гушите. Защото те не могат да живеят без война. Тяхната икономика се държи силно на военно-промишлените комплекси. Ако има мир, САЩ ще фалират за три дни, след като няма да могат да си продават оръжията. Затова са царете на войната. Нищо, че навсякъде ги наритват. Важното е, че бизнесът върви. Бизнесът със смърт, корупция, влияние и колониализъм.

А всъщност въпросът ми е неправилен. Трябва да попитам: КОЛКО НИ СТРУВАТ ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И ЗА КОЛКО ПРОДАДОХА РОДИНАТА СИ!?!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.