Кирил Добрев: Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят избори и 10 години печелят!

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-dobrev-galiche-e-olicetvorenie-na-tova-kak-gerb-pravyat-izbori-i-10-godini-pechelyat/22594 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Добрев: Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят избори и 10 години печелят!

Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят избори и печелят избори 10 години, заяви на пресконференция в централата на БСП зам.-председателят на партията Кирил Добрев. Поводът за брифинга в червената централа бяха частичните избори във врачанското село.

Там се оказало, че в подвижна секция гласували 52 избиратели, докато практиката дори в областни центрове била от тази услуга в деня на вота да се възползват двайсетина души най-много.

Според Кирил Добрев става дума за "пореден път нагъл и арогантен случай на газене на изборните правила".

 

"Схемата "мама, татко и аз", която се вихри на национално ниво, вече започва да работи на изборно ниво по малките населени места", бе изводът на социалиста. Добрев обясни, че става въпрос за председателя на СИК в с. Галиче Георги Кръстев Георгиев, баща на депутата от ГЕРБ Красен Кръстев.

 

"Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ печелят избори 10 години, но вече с нови иновативни политики, както казва Мария Габриел", бяха точните думи на Добрев. „Населеното място е известното село Галиче. Бащата на депутат от ГЕРБ е председател на секционна избирателна комисия. Въпросният човек като от „голямото добрутро“ решава, че към 17.30 часа, изборният процес е приключил. Отваря урната (подвижната), преброява бюлетините и записват гласовете. Естествено, че на протокола, където трябва да бъде записан час – се записва 20.00 часа. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс. Какви мислите, че са резултатите в тази изборна секция? От 52 гласували – 4 невалидни бюлетини, 44 гласа за ГЕРБ, 1 глас за патриотите и 3 гласа за БСП“, изложи фактите Кирил Добрев.

„Няма да коментирам как тази секция е повлияла на изборния процес“, добави Добрев. „Това е една подвижна секция, в която едни хора обикалят други хора уж с основанието по-лесно да упражнят правото си на глас. Виждате какъв е крайният резултат – 52-ма участници в подвижна избирателна секция. Само за сравнение да кажа, че в областен град като Силистра са от 12 до 20 човека, в Гоце Делчев – 8-9. Тук са 52!“, възмути се Кирил Добрев.

Кирил Добрев посочи и резултатите в цялото село – 388 гласа за БСП, 369 за ГЕРБ, 141 за патриотите.

"Озадачен съм, шапка им свалям!", изказа възмущението си зам.-председателят на БСП. Според Добрев ГЕРБ тестват "иновативните си изборни технологии" в по-малки населени места, преди да ги приложат в по-големите.

Зам.-шефът на социалистите коментира и казуса със соцдепутата Таско Ерменков, който пусна пост - предупреждение във фейсбук за водата в София. Заради това десетина минути преди пресконфаранцията на "Позитано" 20 депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков дадоха Ерменков на прокурор в Събедната палата.

Работата на един народен представител е да предупреждава и да задава въпроси, защити съпартиеца си Добрев.

„Проведох личен разговор с Таско Ерменков. Прочетох поста му вчера. В този пост има само въпроси. Още повече Таско ме увери, че е сезиран от служители в Столична община и РИОСВ", каза Добрев. И уточни, че Таско Ерменков е задал въпросите в лично качество.

"Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали. Смятам, че работата на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми", продължи той. И изтъкна: "Ако не бяха подобен тип въпроси, нямаше в Хасково и Първомай да разберем, че има проблем с урана и водата!"

От ГЕРБ поискаха оставката на Ерменков като депутат. На това Кирил Добревотговори, че ПГ на „БСП за България“ ще се събере утре и ще обсъди тази тема.

epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.