КОЛКО СТРУВА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО НА КАРАКАЧАНОВ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/kolko-struva-ministerskoto-kreslo-na-karakachanov/13293 SvobodnoSlovo.eu
КОЛКО СТРУВА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО НА КАРАКАЧАНОВ?

Премиерът Зоран Заев самоуверено заяви, че македонският език и македонската идентичност не подлежат на преговори. Военният ни министър му отвърна, че ще блокираме еврочленството им, ако северномакедонците не припознаят българския език като роден.

Всъщност истината е проста и не особено чистоплътна: вицето Каракачанов е идеологът на подписания на 1 август 2017 г. договор с Македония, в който им признахме езика с витиеватата формулировка „македонски език според конституцията на Република Македония“.

Преди три години Каракачанов вдигна бялото знаме и обяви капитулацията за победа, за да задоволи кариеристичното си его – да бъде военен министър. Защото в Брюксел му казаха, че не може да е военен министър на НАТО-вска държава, ако блокира членство на друга държава, което вече е одобрено от Големия брат.

Военният бос преглътна и друго поражение – Преспанският договор между Гърция и Македония, сключен от премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев. С него съседите набързо се преименуваха в „Република Северна Македония“ и вече официално претендират за настойничество върху Пиринска Македония и върху създаденото от тайните им служби „македонско малцинство“, наброяващо стотина маргинала.

Последният му провал произведе персоналното му назначение в смесената историческа комисия – доц. Наум Кайчев. За да умилостиви македонистите в спора ни за Гоце Делчев, доцентът сътвори гениална формула: „Гоце Делчев е едновременно и македонец, и българин - македонец в регионален смисъл и българин в народностен смисъл…“

Вероятно уникалната двойна националност ще се изписва и в продаваните на килограм български паспорти в Македония и Косово…

Не звучи патриотично, но е факт: Каракачанов изтъргува македонските българи за едно министерско кресло, а сега вие на умряло от коварството на македонистите. Но поне има шанс да влезе в Гинес като единствения в света министър, който първо подписва договор, а след това преговаря за съдържанието му.

За патриотичното си дело заслужава тази награда – лично той да подпише европротокола за стартиране на преговорите за членството на Република Северна Македония в ЕС!

След което да закрие ВМРО. Или като успешен търговец да я преименува на ВМРО – ЕТ „Каракачанов“.

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.