Кольо Колев: Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна

https://svobodnoslovo.eu/politika/kolyo-kolev-ideyata-che-gerb-shte-se-varne-na-byal-kon-sled-porednite-izbori-e-meko-kazano-neseriozna/8036 SvobodnoSlovo.eu
Кольо Колев: Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна

Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна. Това коментира в ефира на Нова телевизия социологът Кольо Колев. Според него, за да се случи нещо такова, трябва да мине време.

По думите му проект на Кирил Петков и Асен Василев би имал огромна сила.

„Подобен проект към момента няма, но има сериозно действаща заплаха, която казва: „Налягайте си парцелите, защото ако не успеете да сформирате правителство, ще се появи горски и ще ви изгони от гората“. Тази заплаха ми звучи като президентска. Защото виждаме, че и от ляво започват притеснения, от дясно също. Дори от „Има такъв народ“ би трябвало да се притесняват. Появата на такъв проект ще нанесе тежък удар и върху БСП, и върху „Демократична България“, без съмнение и върху „Има такъв народ“, заяви Колев.

По думите му обаче се е създала патова ситуация, при която новото не може да дойде, а старото не може да си тръгне.

„На вторите парламентарни избори имаше ниска избирателна активност. Ако сега политическият пазар остане същия, както на предните избори, активността ще е още по-ниска“, прогнозира той.

„Подкрепата за протестните партии се топи като книгата на Петър Илиев – с всеки изминал ден. Партиите трябва да се притесняват от министерски проект, защото тези гласове ще търсят свой нов пристан“, коментира от своя страна близкият до ГЕРБ политолог Георги Харизанов.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.