Корнелия Нинова: Няма вече държава в „държавата'' на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/korneliya-ninova-nyama-veche-darzhava-v-darzhavata-na-gerb/21969 SvobodnoSlovo.eu
Корнелия Нинова: Няма вече държава в „държавата'' на ГЕРБ

Внасяме подписи за извънредно заседание на парламента, на което искаме да изслушаме премиерът Бойко Борисов за кризата в електронните системи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде „Фокус“.

„Внасяме подписи за свикване на извънредно заседание на НС другата седмица", съобщи Нинова и уточни, че става въпрос за Търговския регистър, както и проблема със сайта на Министерство на правосъдието, който не можеше да бъде зареден няколко часа.

„Това, както знаете засяга хиляди хора, фирми, капитал, акции, данни, собственост, задължения на фирми“, заяви Нинова.

По думите й правителството е безсилно 7-ми ден да се справи с кризата. Нинова поясни, че в Министерство на правосъдието също се съхраняват изключително важни данни.

По думите й втората точка, която БСП предлага в извънредното заседание е обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите. И накрая допълни „Няма вече държава в „държавата'' на ГЕРБ'' .

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.