Корнелия Нинова отговори косвено на въпроса за българските оръжия в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/politika/korneliya-ninova-otgovori-kosveno-na-vaprosa-za-balgarskite-orazhiya-v-ukrayna/4560 SvobodnoSlovo.eu
Корнелия Нинова отговори косвено на въпроса за българските оръжия в Украйна

Корнелия Нинова отговори косвено на въпроса за българските оръжия в Украйна.

От началото на това управление сме изнесли военни стоки за над 505 милиона лева. Не били за Украйна а за трети страни, сред които оръжия за Алжир, Мароко за малко над два милиона лева, Субсахарска Африка за над 43 милиона лева, Канада и САЩ -71 милиона лева, Централна Америка и Кариби- над двайсет милиона лева. Изнесли сме военни стоки и за Азия.

Изнесли сме и за ЕС за над 45 милиона лева, както и за други страни, включително и за Близкия изток.

И сега, забележете нюансът:

"Нинова обаче посочи, че всяка от страните, за които изнасяме, може да ги пренасочи към Украйна. Ние обаче не можем да търсим последваща информация."

Този детайл измива ръцете на производители и политици и те вече не са отговорни за смъртта на невинни граждани, сред които жени и деца, убити от нацистите в Украйна с български оръжия и муниции.

В контекста на този детайл, а дяволът се крие в детайлите, въпросът за това, колко струва уверението на Нинова "Докато съм вицепремиер и министър на икономиката няма да допусна износа на българско оръжие за Украйна", остава да виси в полето на съвестта им. И в полето на българо-руските отношения.

Армен Попов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.