Коя партия, по структура, по авторитаризъм, прилича повече на БКП - ГЕРБ или БСП?

https://svobodnoslovo.eu/politika/koya-partiya-po-struktura-po-avtoritarizam-prilicha-poveche-na-bkp-gerb-ili-bsp/11849 SvobodnoSlovo.eu
Коя партия, по структура, по авторитаризъм, прилича повече на БКП - ГЕРБ или БСП?

Сега разбирате ли колко е трудно на Христо Иванов и на Атанас Атанасов да правят реална политика, да печелят избори и да променят нещата у нас. И не само на тях.

Още от началото на прехода има "правоверни", които се самоопределят като десни, по неясни поне за мен критерии, които говорят дясно, утвърждават дясност, едва ли не правят само десни завои, ръкуват се само с дясна ръка и т.н. И за тях всякакво взаимодейстие с леви сили е непростим грях, основание за дамгосване.

Тези зийлоти /крайно религиозни привърженици/ не живеят в реалния свят, в който ГЕРБ е реалния дом приютил членовете на БКП и пресътворил живковия авторитаризъм.

Същите тези хора, под шапката на СДС, се опитват да търгуват с марката "десни" срещу лични облаги, и легитимират най-голямото стратегическо предателство на ГЕРБ и Борисов - Турски поток. Да сте ги чули изобщо да обелят дума по темата!? Не сте.

В реалния свят техния партньор не е само и толкова Борисов, а Пеевски и зад него Доган и Гешев. СДС и деснеещите покрай него са смокиновия лист на Борисовия авторитаризъм.

Няма особена разлика между Георги Марков, Александър Йорданов и други подобни политици от ранното СДС.

В БСП, поне досега никой от ръководството не оспорва членството ни в НАТО и ЕС. Нещо повече, можете да говорите каквото си искате, но Нинова направи силен ход, като изгони човека на Борисов /на техния партньор Борисов/ Георги Гергов, който беше най-силния проводник на руското влияние в БСП.

Да, има много червени линии във взаимотношенията с БСП, но промяната на модела и свалянето на Борисов и Гешев от власт не са сред тях.

За това още веднъж да кажа на лидерите на ДБ, да не ви пука от подобни пишман атлантици, които ББ активира за да спекулират с "дясността" я нас и да атакуват силите на промяната.

Те громят БСП, която няма власт, но пропускат реалния наследник на Живковизма ГЕРБ.

И като човек, който знае генезиса на нещата, видях просто как Луканов назначи голяма част от "десните", които до ден днешен на думи са десни, но на практика са пазители на статуквото. Те са неразделна част от модела на задкулисието, една част като "полезни идиоти", друга като възмездени "агенти на задкулисието".

Изтъргуваха идеалите и принципите на няколко поколение срещу няколко поста и службици от много по-коварния продължител на делото на Живков у нас.

Задавам следния въпрос - коя партия, по структура, по тържество на "демократическия централизъм", по авторитаризъм, прилича повече на БКП - ГЕРБ или БСП?

ДБ не трябва да робуват на комплекси за идеологическа изневяра от подобни пратеници на Борисовщината и задкулисието. Реалната политика борави не са имагинерни, а с реални ситуации и сега задачата е - всички срещу статуквото.

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.