КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ИСКА ОТ РАДЕВ ДА ЛОБИРА ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ, РАДЕВ СЕ ГЪРЧИ. ПРЕДИ ТОВА ПП/ДБ ОТСВИРЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА СЪПОРТ ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ

https://svobodnoslovo.eu/politika/kristalina-georgieva-iska-ot-radev-da-lobira-za-asen-vasilev-radev-se-garchi-predi-tova-ppdb-otsvireni-ot-amerikanskoto-posolstvo-za-saport-za-asen-vasilev/129446 SvobodnoSlovo.eu
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ИСКА ОТ РАДЕВ ДА ЛОБИРА ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ, РАДЕВ СЕ ГЪРЧИ. ПРЕДИ ТОВА ПП/ДБ ОТСВИРЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА СЪПОРТ ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ

На 11 март т.г. управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева проведе среща с президента Румен Радев.

Официално обсъждали необходимостта от увеличаване на икономическия растеж след пандемията от COVID-19 и преодоляване на последиците за икономиката от военните конфликти в съседните региони, предизвикателствата, произтичащи от все по-широкото приложение на изкуствения интелект, както и целенасочени мерки за намаляване на инфлацията в страната ни.

Не за пред камерите и зад официалните разговори обаче, АФЕРА разкри, че Кристалина Георгиева е молила Радев да ходатайства за Асен Василев, който да остане финансов министър и в следващото правителство, за което вървят договорки в момента. Георгиева е поискала Радев да ходатайства за Асен Василев на консултациите при него с политически партии, както и с ресурси за влияние, с които разполага.

Изключително интересно е, че преди тази среща представители на ПП/ДБ са били в Американското посолство като също са търсили от там съпорт за Асен Василев. От американското посолство обаче, по информация на АФЕРА от брилянтни източници, са ги пуснали по пързалката и са ги отсвирили в стил „кип смайлинг“.

След предявените щения на Кристалина Георгиева, Румен Радев е започнал да се гърчи, че не можел нищо да направи, нямало как, вместо ясно и категорично да заяви, че не желае да лобира за лице, като Асен Василев, което влиза иначе в епитета му към отрочетата му „пп „шарлатани“, но както е известно гърченето е втора природа на Радев.

Afera.bg

1 Коментара

Караман

преди 1 месец

След като няма да ходатайства за референдум за еврото, остана да откаже и за "отрочето".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.