Крокодилски сълзи

https://svobodnoslovo.eu/politika/krokodilski-salzi/22401 SvobodnoSlovo.eu
Крокодилски сълзи

В последния пленарен ден за изминалата седмица парламентарният шеф Цвета Караянчева, известна най-вече с "отличните" си познания по география, се опита да финтира депутатите. Тя вкара през задния вход в пленарната зала три нови законопроекта, без да уведоми опозицията. Явно паметта й е къса, защото само преди дни обеща да не прави това. Щом критикувате, ето ви работа, тропна авторитарно с краче Караянчева на БСП. Ама не позна... И като хитрата сврака, падна с двата крака в капана на собствената си некомпетентност. Номерът й не мина, но доведе до липсата на кворум, след като социалистите напуснаха възмутени заседанието. От ГЕРБ зарониха крокодилски сълзи. Отново ги затресе параноята и обвиниха БСП в непристойно поведение и саботаж. Простенаха, че това било подривна дейност. И удобно "забравиха", че кворумът е отговорност на мнозинството. Но когато Баце вкарваше и изкарваше като стадо депутатите си от НС, беше демокрация, нали...!?

А българите продължаваме да гладуваме и студуваме, да плащаме непосилни сметки, да оцеляваме с мизерни заплати и пенсии, да сме болни и без зъби. И като Мунчовци да допускаме властимащите да ни пускат по пързалката. Даже и Мунчовци не сме! Защото Мунчо поне би се осмелил да напопържа...

Юлия Кулинска

Резултат с изображение за Цвета Караянчева,

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.