Ку Клукс Клан ли е приоритетът на председателството ни?

https://svobodnoslovo.eu/politika/ku-kluks-klan-li-e-prioritetat-na-predsedatelstvoto-ni/24897 SvobodnoSlovo.eu
Ку Клукс Клан ли е приоритетът на председателството ни?

В доста необмислено изказване, министърът по европредседателството ни Лиляна Павлова обясни, че България има основни приоритети за предстоящото домакинство на ЕС, като ги нарече трите К-та. Трите К-та на Павлова са „консенсус, конкурентоспособност и кохезия”.

Явно обаче никой от пиарите на Павлова не се е сетил, че съкращението ККК всъщност носи съвсем друг смисъл и описва зародилото се през 19 век в САЩ движение Ку Клукс Клан – нелегална расистка организация, бореща се за превъзходството на белите хора. В цял свят трите ККК препращат именно към расизма. Елементарна проверка в Google можеше да покаже на Павлова и какви са резултатите от написването на KKK.

Когато дори елементарна проверка на подобни факти се оказва трудност, то можем да си представим какво още би могло да се обърка с председателството ни.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.