Куролацията е в тежък цугцванг и вероятно тези дни ще се разтури седянката

https://svobodnoslovo.eu/politika/kurolaciyata-e-v-tezhak-cugcvang-i-veroyatno-tezi-dni-shte-se-razturi-sedyankata/3249 SvobodnoSlovo.eu
Куролацията е в тежък цугцванг и вероятно тези дни ще се разтури седянката

Куролацията е в тежък цугцванг и вероятно тези дни ще се разтури седянката.

След като Ристьо и Гномът качиха цялата менажерия на шейната с искането си за открита доставка на оръжие и боеприпаси (кво толкова им пречеше тайната дет си върви?) докараха нещата до невъзможност куролацията да продължи.

След тези разходки до Киев, всичките селфита и демонстрация на голяма загриженост и американопоклонност на Про100то Кирето сега не тръгат официално оръжия към Украйна рейтинга на Про100 просто увисва щото тия със синьо-жълтите знаменца, които няколко дни обясняват с кравешки възторг какви европейци сме и как си имаме супер-премиер и вице с топки, ще установят, че за пореден път са ги направили на маймуни и са им се подиграли. Та по тая линия Про100то губи. А както загуби и електората, който реално го докара на власт (този на Радев) Про100 и Асен са политически трупове и даже няма да е нужно да си регистрират официално партията.

Ако пък тръгне официално оръжие към Украйна Нинова трябва да напусне куролацията. Тия лакардии с военно-ремонтните дейности, дет сме щели да правим не стават за баламосване на матряла, че това видите ли е обещаната военна помощ. Кулеба си каза - искаме оръжие и боеприпаси и то сега. Не ремонт на някаква техника някога.

Ако Нинова обаче се изметне и продължи да обяснява, че въпреки изпращане на оръжие за Украйна тя ще си седи в куролацията като гарант на кво ли не правителството пак ще падне. Може би седмица-две до месец по-късно, но Нинова ще се превърне в човека-Партия, а БСП ще бъде само историческо понятие.

Даниел Божилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.