ЛИКУЙ, НАРОДЕ, БРЮКСЕЛ ЗАКЛЕЙМИ МУТРАТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/likuy-narode-bryuksel-zakleymi-mutrata/13326 SvobodnoSlovo.eu
ЛИКУЙ, НАРОДЕ, БРЮКСЕЛ ЗАКЛЕЙМИ МУТРАТА

Резолюцията на Европейския парламент за корупцията и липсата на върховенство на закона в България вече е факт. Който обаче освен чисто декларативното си значение, не променя кой знае колко нашата реалност.

Декларациите са нещо много хубаво. Звучат добре, изразяват позиция и......дума дупка не прави. Без реални действия нямат никакъв ефект. Всяка известна декларация в историята, е станала известна, защото е била подкрепена с действия. Та тази резолюция също снема легитимността на правителството на мутрата на европейско ниво, но на практика той нито ще си подаде оставката, нито отношението към него ще се промени кой знае колко.

Можем да бъдем щастливи, чужденците ни подкрепиха. Алелуя, бравос, машаллах! И сега какво!?!

Насреща си нямаме европейски политици или български политици с национално съзнание. НИЕ ИМАМЕ НАСРЕЩА СИ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ! Които от думи не се впечатляват, защото техните оръжия са агресията, властта и бухалките. На тяхна страна е прокуратурата и донякъде правосъдието. На тяхна страна е законодателството, което се прави от хора, които дори на две магарета сено не могат да разделят. И това с една резолюция няма да се промени.

Резолюцията е морален акт на осъждане. Също както преди повече от век е осъдено Баташкото клане. Но без щиковете след това, всичко щеше да остане в историята.....защото няма свобода без жертви и саможертви. Без действия. Без реално освобождаване. Май не мога да се сетя за декларация, която да е предизвикала някакъв политически ефект!

Затова и приемам думите на европейските депутати като признание, че под носа им десет години в Европейския съюз съществува едно корумпирано и престъпно правителство, за което изведнъж видяха, че унищожава народа си и не зачита законите. Морален акт, както казах.

От там нататък, нещата са в нашите ръце. За действия, а не за думи! За свобода, а не вуду-ритуали! За промяна на цялото статукво, а не подмяна на едните мутри с други.

Българи, наш ред е!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.