Манията за световната конспирация все по-силно тресе Плевнелиев

https://svobodnoslovo.eu/politika/maniyata-za-svetovnata-konspiraciya-vse-po-silno-trese-plevneliev/24932 SvobodnoSlovo.eu
Манията за световната конспирация все по-силно тресе Плевнелиев

Росен Плевнелиев се разболява все по-повече и явно все по-тежко от манията си за световната конспирация, която е виновна за всички неволи на страната ни и на цялата вселена. Да търсим виновник за тегобите си вън от нас, някъде далеч, е наша народностна черта. Но при Плевнелиев тя стига недостижими висоти.

Всичко, което се случва в момента на Балканите, е плод на външна намеса, категорично отсече Росен Плевнелиев. И кой е виновен? Това е риторичен въпрос - Русия, разбира се, вечният трън в очите на Плевнелиев. Да не забравяме, че още докато той беше действащ президент, не минаваше ден без да нахока Москва и да й обяви война. Дори стигна до там да посъветва Тръмп да не се сближава с Русия, хвалейки се как бил първият, опълчил се на руския президент. Скочила мравката на слона!

Плевнелиев включи руската тънка червена линия и в най-актуалния в момента проблем за възраждането на добросъседските отношения между България и Македония. "Притеснен съм от опорните точки на медиите на Заев, на БСП и на сръбските националисти, защото виждам, че те са еднакви и мисля, че те са създадени в Москва", отсече с апломб като последна инстанция президентът. И в ястребската си политика, която през целия си мандат стриктно спазваше, той започна да претопля стари манджи. Припомни даже идеята за македонизма, който "бил идеология, създадена от Тито, от Сталин и от най-големия предател на българския национален интерес Георги Димитров".

Добре, историците може и да не спорят с него за Коминтерна и македонизма. Но всички ще бъдат единодушни, че поведението на Плевнелиев е чисто болшевишко. Повтаря като папагал, че ние трябва да помогнем на Македония да влезе в ЕС. Кой спори по този проблем? Само, че къде е тук Коминтернът? Не е ясно за никого. Сигурно и за самия Плевнелиев, който явно работи с опорни точки.

Трябвало нещо голямо да се случи на Балканите. Ама какво - Плевнелиев не казва, защото явно просто не знае. Ако знаеше, щеше да го каже.

Като капак стротителят Плевнелиев направи "култов" коментар и за грипените. Не били добри, според него, защо един самолет освен да лети, трябвало и да стреля. Какво дълбоко прозрение! Пред него можем само да замълчим. Иначе ще съжаляваме, че се си хабили думите.

Автор: Албена Борисова

НЕВОЛИТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ! Манията за световната конспирация все по-силно тресе Плевнелиев

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.