Манолова след края на срещата с ИТН: Правителство ще има. Йорданов: Нямаме размиинавания!

https://svobodnoslovo.eu/politika/manolova-sled-kraya-na-sreshtata-s-itn-pravitelstvo-shte-ima-yordanov-nyamame-razmiinavaniya/8681 SvobodnoSlovo.eu
Манолова след края на срещата с ИТН: Правителство ще има. Йорданов: Нямаме размиинавания!

"Нямаме разминавания с "Изправи се БГ! Ние идваме" в основната си цел - разграждане на гербаджийския модел, каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов

Правителство ще има. Това заяви Мая Манолова след края на срещата с ИТН.

Сигурна съм, че ще има кабинет - хората не искат какво да е правителство, а такова на промяната без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ.

Това каза председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова пред журналисти след консултациите с "Има такъв народ", предаде "Фокус".

Манолова бе категорична, че от формацията й настояват да няма кабинет, който да има влияние на ДПС.

"Не сме коментирали персонален състав. Потвърждаваме, че не желаем властови позиции", изтъкна още тя.

"За нас е важно, че получихме пълна подкрепа от "Има такъв народ" за приоритетите, зад които стоим, като започнем със социалните: повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, което да се случи в най-скоро време.

Ние сложихме една дата - 1 октомври, също така подкрепа за семействата с деца, тъй като демографската криза е един от най-сериозните проблеми. Ние вече сме внесли такъв законопроект за подкрепа на семействата и децата.

Подкрепата на бизнеса също е изключително важна и при актуализацията на бюджета се разбрахме, че ще настояваме за пряка финансова подкрепа за фирмите", заяви Манолова.

По думите й за съдебната реформа също нямат разминавания. "Ще настояваме темата с ревизията и темата антикорупция да бъдат сред приоритетните теми", посочи още тя. Една от работните групи ще бъде по темата енергетика, Мая Манолова е готова да даде предложения за преразглеждане на цената на тока и водата.

Мая Манолова отговори и какво ще стане, ако БСП не подкрепи бъдещия кабинет.

"Чакам да видя БСП как ще обяснят на техните избиратели, че няма да подкрепят програма, която слага на първо място повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването и съдебна реформа", коментира още Мая Манолова.

Нямаме разминавания с "Изправи се БГ! Ние идваме" в основната си цел - разграждане на гербаджийския модел.

Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Имаме еднакви виждания в съдебната реформа, в социалната политика. Посоката е една и съща. Става въпрос за изчистване на детайли и работа между нашите експерти", каза още Тошко Йорданов.

По думите му детайлите ще бъдат обсъдени с експертите.

"Ние бяхме пределно ясни. Всички вие твърдяхте, че трябва да се води диалог. Поканили сме политическите партии, извън ГЕРБ, защото ГЕРБ за нас е най-голямото зло за демокрацията. От там нататък ние запознаваме политическите субекти с нашите виждания. Тяхно право е да намерят нещо общо нас или да не намерят", допълни още Тошко Йорданов.

Според него е абсурдно ДПС да е коалиционен партньор на "Има такъв народ"."

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.