Марешки: ГЕРБ разиграва театър, че иска да промени избирателната система

https://svobodnoslovo.eu/politika/mareshki-gerb-razigrava-teatar-che-iska-da-promeni-izbiratelnata-sistema/25151 SvobodnoSlovo.eu
Марешки: ГЕРБ разиграва театър, че иска да промени избирателната система

В предаването "Преди всички"  по БНР председателят на партия "Воля" Веселин Марешки съобщи, че до края на седмицата те ще представят своя проектозакон за промени в Изборния кодекс.

В него е заложен мажоритарен избор, но без да е усложнен с прерайониране, уточни депутатът. Според Марешки ГЕРБ разиграва театър, че иска да промени избирателната система:

Всъщност това е уловката – това нещо не работи, това нещо в прерайонирането на 240 района. Уловката е в това, че уж искаме да спазим това, което са ни казали хората от референдума, но да го направим така, че то да не стане.

ГЕРБ, ако иска, има толкова много скрити подводници, с които могат да го подкрепят, дори и с отсъствие от залата, така че тези театри, които ги разиграват, са за хора, които не познават системата , добави Марешки

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

http://blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.