Мартин Димитров: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" заедно бранят едно статукво

https://svobodnoslovo.eu/politika/martin-dimitrov-gerb-dps-i-vazrazhdane-zaedno-branyat-edno-statukvo/5154 SvobodnoSlovo.eu
Мартин Димитров: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" заедно бранят едно статукво

"Интересно е, че ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" действат заедно, гласуват заедно, водят дебатите заедно. Има пълно припокриване и общи позиции, те бранят едно статукво заедно". Това каза народният представител от групата на "Демократична България" Мартин Димитров в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", което се излъчва по TV+.

"Не искат никаква значима промяна да се случи. Нито да има съдебна реформа, нито да има административна реформа, нито икономиката да започне да расте. На тях им върши работа да бъде запазена статуквото такова, каквото е, и саботират всичко. Независимо каква е темата", добави Димитров по адрес на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане".

"Битката със статуквото ще бъде трудна, но се видя, че може да има промяна. Например да се инсталират измервателните уреди, предвидени в Закона за акцизни стоки. Има необходимост и от гъвкав, но много силен подход при преговорите с Газпром, както направи Полша, която привлече Европейската комисия в преговорите, осигурявайки си диверсификация", каза още народният представител, изтъквайки, че според и България трябва да включи Европейската комисия като участник в преговорите за нов договор с Газпром.

"Необяснимо е защо прокуратурата не се е сезирала къде и защо ГЕРБ е загубила пътната карта с Газпром и защо от Москва не я предоставят", недоумява Мартин Димитров.

"Не е практически възможно всички добри идеи да бъдат включени веднага в Бюджет 2022", смята народният представител, чиято експертиза е в икономиката и финансите.

"Трябва да има състезателност в кандидатурите за шеф на БНБ и най-важният плюс трябва да бъде убеденост в необходимостта от въвеждане на еврото", смята Димитров.

Целия разговор между Веселин Дремджиев и Мартин Димитров можете да изгледате във видеото:

 

fakti.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.