Мая Манолова: От 9 млн. парите на КЕВР станаха 90 млн. Управляващите на Ковачки ли помагат?

https://svobodnoslovo.eu/politika/maya-manolova-ot-9-mln-parite-na-kevr-stanaha-90-mln-upravlyavashtite-na-kovachki-li-pomagat/5515 SvobodnoSlovo.eu
Мая Манолова: От 9 млн. парите на КЕВР станаха 90 млн. Управляващите на Ковачки ли помагат?

9 млн. бяха парите на КЕВР, сега отпускат 90 млн. По-малък състав, с повече пари. Може би трябва да платят загубени дела, свързани с Ковачки и топлофикация ”София”. Може би правят опит да плащат през КЕВР, за да не събират допълнителни пари от хората. Това е практика, която трябва да бъде пресечена. Това заяви Мая Манолова.

,

Тя коментира и критиките на ГЕРБ за енергийната криза: Хората, които създадоха проблем на общините, болниците, културните институции, социалните домове и църквите сега критикуват управляващите. ГЕРБ ги пратиха на енергийната борса в резултат на което токът бе повишен в пъти. Този проблем трябва да бъде решен. Да гасне уличното осветление в 21 век е тревожно, посочи тя пред bTV.

Сметките летят главоломно. Има мораториум. Но жалбите в нашето сдружение са много. Хората имат проблем да си платят сметките за ток и парно, за храна. Ако преди живееха месец на месец, сега живеят ден за ден. Властта не се занимава с тревогите на обикновените хора - с инфлацията, със сметките и повишаване на цените. Няма държава, която да не се заеме с компенсация на социалните институции и бизнеса. Не виждаме мерки за инфлация, посочи още тя.

Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

Манолова коментира и проблема с пенсиите. Явно има злоумишлено действие спрямо пенсионерите, чухме социалния зам.-министър да говори за "повишение" на пенсиите. Истината е, че над милион пенсионери бяха ощетени.

Кой мисли и за работещите бедни. Които на сто лева труд плащат 53 лева, посочи още тя.

Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми. Има нужда от нов социален проект, който да защити хората. Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни формации. Аз няма да съм лицето му. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси, разкри тя във връзка с новия политически проект.

Нов социален политически проект е нужен, защото партията на Нинова не защитава работещите, пенсионерите, социално слабите и уязвимите, каза още Манолова. Тя каза също, че организацията ще се включи в такъв проект, който вече се обсъжда.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.