Мика Зайкова: Министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар

https://svobodnoslovo.eu/politika/mika-zaykova-ministar-predsedatelyat-ne-mozhe-da-bade-fizkulturnik-ili-pozharnikar/8990 SvobodnoSlovo.eu
Мика Зайкова: Министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар

"Слави е подбрал добър екип. Има специалисти по всичко. Да, той е лицето, той привлича хората. Огромният му принос е, че е подбрал добър екип. Слави няма намерения да застава на някаква политическа позиция и да управлява, поясни Зайкова.

Слави Трифонов нямал намерения да заема политически пост, камо ли да става премиер. За такъв обаче очевидно се стяга Ива Митева. Това загатна финансистката Мика Зайкова пред Нова тв.

"Слави ще реши какво да прави. Не политическо лице трябва да застане начело на правителството. Трябва да застане човек от екипа, който ще изпълнява програмата, който има познания. Да, имам идея за това лице, но няма да ви кажа. Все пак аз съм от гражданската квота", обясни Мика Зайкова.

Попитана дали визира Ива Митева, тя каза: "Да, да, има хора, които могат и желаят да помогнат. Хора със знания, с широка палитра от знания. Министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар."

"Когато ми предложиха да стана част от „Има такъв народ” – не ми беше никак смешно. Това си е сериозна работа. На моите години да се хванеш с политика си е чисто приключение. Но видях, че тези млади хора искат да направят нещо, и то да го направят честно. И тъй като работих с тях по програмата, първоначално се сепнах, но след това реших да отида при тях и да помогна", каза Зайкова.

Попитана защо Слави Трифонов не се появява пред журналистите, а изразява мнението си във "Фейсбук", Зайкова обясни: "Това е въпрос на характер. В тази трудна ситуация по-важни са хората, които е събрал. Слави е подбрал добър екип. Има специалисти по всичко. Да, той е лицето, той привлича хората. Огромният му принос е, че е подбрал добър екип. Слави няма намерения да застава на някаква политическа позиция и да управлява."

"Екипът е важен - да има хора и за министър председател, и за министри във всички области, а не както беше в предишното управление, когато един министър беше танцьор и отговаряше за екологията, Теменужка Петкова пък е счетоводител, а отговаря за енергетиката", продължи Зайкова.

"Аз не се виждам като министър. Моля ви се, времето ми отдавна е минало. Виждам се като човек, който може да помага на младите. Времето ми за кариера отдавна е минало", добави Мика Зайкова."

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.