Министър Минеков: Държим да направим публични всички действия по ремонта на Ларгото

https://svobodnoslovo.eu/politika/ministar-minekov-darzhim-da-napravim-publichni-vsichki-deystviya-po-remonta-na-largoto/8998 SvobodnoSlovo.eu
Министър Минеков: Държим да направим публични всички действия по ремонта на Ларгото

Във връзка с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, Министерството на културата държим да направи публични всички последващи действия по казуса:

.

Министерството е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17.06. 2021. ВКП бе сезирана по наша инициатива, като МК изрично изисква да бъде уведомено за хода на разследването и крайния акт на Прокуратурата.

Същевременно в Министерството на културата е получено писмо от Главна Дирекция национална полиция на МВР във връзка с провеждано следствие. На него бе отговорено в срок, предоставена е цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях проверка.

Министерството на културата изпрати писмо и до Управляващия орган на ОПРР с възражения по основателността и размера на финансовата корекция. То по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции, които биха нанесли сериозни загуби на България. В същото време, ако не възразим, аз мога да бъде упрекнат от ПРБ, че не съм защитил държавния интерес и поради това ще връщаме средства.

.

МК държи цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции. Това ще бъде пагубно за Министерството и за културата като цяло.

Велислав Минеков, Facebook

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.