Министър Василев: Няма да даваме пари за купуване на самолети на хартия

https://svobodnoslovo.eu/politika/ministar-vasilev-nyama-da-davame-pari-za-kupuvane-na-samoleti-na-hartiya/5079 SvobodnoSlovo.eu
Министър Василев: Няма да даваме пари за купуване на самолети на хартия

Да купим самолети на хартия - няма да даваме пари. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Василев обобщи, че има приета програма как се достига до 2 % за отбрана от БВП за следващите две-три години. "Този план се изпълнява, ние в момента сме малко над това, което е предвидено за тази година", заяви още Василев.

"Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на хартия - те трябва да бъдат разгледани от комисията в парламента, трябва да бъдат обсъдени доколко повишават боеспособността на армията, доколко са целесъобразно, след това да се търсят начини за финансирането им. Докато такива проекти няма предоставени, да си говорим за една торба пари за отбраната няма да стане", заяви още Асен Василев.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.