Мира Радева: Искаше ми се да има политическа промяна, но Борисов просто е по-добър от всички

https://svobodnoslovo.eu/politika/mira-radeva-iskashe-mi-se-da-ima-politicheska-promyana-no-borisov-prosto-e-po-dobar-ot-vsichki/19244 SvobodnoSlovo.eu
Мира Радева: Искаше ми се да има политическа промяна, но Борисов просто е по-добър от всички

"Още не се е родил втори Бойко Борисов. Никого от политиците не обичам, защото работата ми е такава, че трябва да съм безпристрастна. Като представител на зодия близнаци, който обича промените, ми се струваше, че трябва да има някаква политическа промяна. Бойко Борисов обаче е по-добър играч от всички останали на терена". Това заяви пред БНТ социологът Мира Радева.

"Във Франция има такъв израз „политическо животно“, което се отнася за премиера. Спомням си началото на неговата кариера. Известни политици тогава казваха, че ако вземат един хеликоптер могат да свършат същата работа. Не е толкова просто. Той има невероятен вътрешен усет. Ако някой си мисли, че понякога Борисов е направляван и му дърпат конците – нищо подобно. Борисов има усещане за вътрешна увереност и сигурност, която успява да предаде на публиката. Ако ти не си убеден в това, което правиш, хората няма да ти повярват", каза още Радева.

"Аз уважавам амбицията на всеки един човек, независимо дали е политик. Трезвата преценка е важно нещо. Тя се създава от хората, които са около теб. Много е важно за един политик да не е само в прякото си обкръжение. Трябва да разбереш какво мислят за теб онези, които не те харесват. Имаше много неточности и непремерени неща при Корнелия Нинова и не мисля, че тя е човекът, който може да надвие „политическото животно“ Борисов. Той успява на този терен, с това българско общество", коментира социологът.

Резултат с изображение за Мира Радева

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.