Мира Радева за кабинета на ИТН: Това беше опит да се погазаят изборните и конституционните правила

https://svobodnoslovo.eu/politika/mira-radeva-za-kabineta-na-itn-tova-beshe-opit-da-se-pogazayat-izbornite-i-konstitucionnite-pravila/8799 SvobodnoSlovo.eu
Мира Радева за кабинета на ИТН: Това беше опит да се погазаят изборните и конституционните правила

В една такава ситуация отговорността пада на плещите на лидерите. Това беше опит да се погазаят изборните и конституционните правила, защото към онзи момент нямаше никакви права да засетане и да каже ”това е моят кабинет, гласувайте ми го”. Това е директна форма на авторитаризъм.

Това заяви в ефира на bTV социологът Мира Радева. По думите ѝ по този начин се пренебрегва желанието на онези 25%, които не са гласували за партията "Има такъв народ" и Слави Трифонов и на онези 3 млн. или по-малко, които пък изобщо не се гласували.

"Поведението на господин Трифонов  винаги е очаквай неочакваното. Любопитна е технологията, към която ще се върви, т.е. дали тези промени той ще открехне за отстаналите политически сили, или ще е нов иновативен подходи ще подмени хората. Към момента не ми се струва, че много от политическите сили искат нови избори", заяви пък политологът Анастас Стефанов.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.