МВР било на крачка от Пелов, но го изпреварили. Полицията проспа издирването, г-н министър!

https://svobodnoslovo.eu/politika/mvr-bilo-na-krachka-ot-pelov-no-go-izprevarili-policiyata-prospa-izdirvaneto-g-n-ministar/22476 SvobodnoSlovo.eu
МВР било на крачка от Пелов, но го изпреварили. Полицията проспа издирването, г-н министър!

Бяхме на крачка да заловим избягалия затворник Пелов, но ни изпревариха. Така става понякога. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в първи коментар за стрелбата в Ботевград, след която бе убит избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов.

По думите на министър започва проверка в полицията в Ботевград, след която ще се решава дали ще има наказания и уволнения, че близо 2 месеца под носа им са се укривали Владимир Пелов и Радослав Колев.

Министърът бе в Бургас, заедно с главния секретар на МВР Младен Маринов, за да представят мерки, които ще бъдат предприети от полицията за летния сезон по Черноморието.

Маринов също говори по темата за бягството и убийството на Пелов, като отговори и на множеството критики от последните дни на бивши негови колеги пред медиите. По думите му той приема критиките, но катeгорично застава зад своите служители.

На въпрос дали полицията в Ботевград е реагирала навреме по получен сигнал, че Пелов се е укривал в кошара край ботевградско село, секретарят на МВР каза, че този сигнал е бил проверен, като е използван дори хеликоптер с камери за нощно виждане.

Министър Радев добави, че сигнал за Пелов е подавал дори депутатът Явор Нотев, който е от Ботевград и по този сигнал също е работено.

"Ще има яснота по този случай след анализа. Аз вече знам много неща, не всичко е така, както изглежда на повърхността", добави още министър Радев, предаде Канал 3.

Как не го е срам?! МВР било на крачка от Пелов, но го изпреварили. Полицията проспа издирването, г-н министър!

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.