НА 3 МАРТ ВДИГНАХА ОТ КОВЧЕЗИТЕ ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ МУМИИ - ЗА ДА КЛЕВЕТЯТ РУСИЯ

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-3-mart-vdignaha-ot-kovchezite-vsichki-evroatlanticheski-mumii-za-da-klevetyat-rusiya/53007 SvobodnoSlovo.eu
НА 3 МАРТ ВДИГНАХА ОТ КОВЧЕЗИТЕ ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ МУМИИ - ЗА ДА КЛЕВЕТЯТ РУСИЯ

 

Вчера в сороските медии се е завихрил колосален водовъртеж на клевети срещу Русия и Националния празник на България Трети март. Изкопани, изтупани от праха и показани в едър план са били отдавна съсухрени мумии, чийто единствен принос в журналистическата професия от десетилетия, е злобното ругателство към всичко руско. Без изненада прочетох, че сред тях се е намърдал и  московският възпитаник и сътрудник на ДС Иво Инджев. В интервю, публикувано от сайта днес.бг, психорусофобът повтаря пещерни неистини от "бестселъра" си "Сан Стефано е една измама" ( 2018 ). Те са толкова плоски и лесно разобличими, че се чудя как този субект, който остаря без време и се спаружи от мизантропия, си позволява публично да ги произнася и да се надява, че обществото ще ги преглътне  безкритично. То е все едно да мяташ въдица без стръв и да каниш гости на рибена чорба. Явно самозваният  "историк" разчита на пълното невежество на младото поколение.

Ето какво твърди псевдоекспертът "по история на международните отношения" Инджев:

"3 март е една измама. Това е един предварителен договор между две евразийски империи, които се борят помежду си за надмощие на земите, в които са живели българите. Една от тези империи – Руската, дори не нарича българите българи, а целенасочено ги нарича славяни, православни, за да може по-лесно да ги приобщи, когато вземе връх. И на 3 март се случва това, че нито един българин не е поканен от победителите да участва в това събитие, и ние сме го превърнали в наш национален празник.

„Аз твърдя и отдавна пледирам някой да е опровергае, ако може, че няма в света подобен случай, когато една държава има за национален празник събитие, в което не е участвал нито един българин, нито един представител на тази нация, която нарича празника национален“, заяви той." ( край на цитата )

Изумително е как никой не го апострофира, докато каканиже горните нелепости! Как в подписването на Сан Стефанския мирен договор могат да участват българи, след до тоя момент България не е държава! Тя се появява на политическата карта именно с подписването на договора в Сан Стефано. По силата дори и на този договор тя не е независима държава, а васално трибутарно княжество. Суверен е султанът и само той може да подписва от името на България международни договори - до 1908 г., когато е обявена българската независимост!

Българите участват в своето Освобождение, но не могат да бъдат "поканени да участват" в подписването на договора между Руската и Османската империя - по силата на факта, че само представители на суверенна държава могат да полагат подпис под международен документ, особено от такъв ранг.

За сведение на псевдоисторика Инджев, който предлага за Национален празник на България датата 6 Септември, Съединението на Княжество България и Източна Румелия също е трябвало да бъде утвърдено от Високата порта. Това става с т.нар. Топханенски акт от 24 март 1886 г., когато в резултат на споразумението между султана и Великите сили - гаранти на Берлинския договор, се урежда лична уния между Княжеството и Източна Румелия. Истинско признание Съединението получава след обявяването на независимостта на България.

Чудя се кога еничарите поне ще спрат да бълват врели-некипели и да ни разсмиват. А това, че са вдигнали такава пушилка, за да ни убеждават в незащитимите си лъжи, показва само, че губят почва под краката си. 

Милена Върбанова

14 Коментара

Червената шапчица

1 year before

Напълно разбирам защо московският възпитаник и сътрудник на ДС Иво Инджев, от десетилетия е злобното ругателство към всичко руско. Докато е бил в Москва, едни леко пийнали руснаци са правили едни незабравими неща със задника на Иво, без лубриканти. Всички са имали добри намерения, но са били малко груби и невнимателни. Повредили са му свинктера и от тогава Иво се изпуска в гащите… Това не се прощава.

Коментирай

леле

1 year before

На свимката виждам един съсухрен, изпаднал клошар, достигнал дъното на собствената си деменция. Какъв **й, бе, мистър Иво, ти от гащите си вагина не можеш да извадиш, тръгнал си за **й да говориш? След една година на негово място ще е генерал Атанасов. След две - Христо Иванов. Монито няма да го споменавам, то скоро и тениска няма да има. Нещастни, продажни, отвратителни твари. Пфу.

Коментирай

Име

1 year before

Странното същество с розова тениска и циничен надпис, какво е искало да каже? Сигурно, че на доносниците и предателите това им е работата, по всяко време и навсякъде. Много бързо и лесно се продават. Даже няма значение на кого. Важни са парите.

Коментирай

ОТВРАТИТЕЛНО!!!ОТВРАТИТЕЛНО!!!!

1 year before

ОТВРАТИТЕЛНО!!! ОТВРАТИТЕЛНО!!!!ОТВРАТИТЕЛНО!!!ВСИЧКО седесарско е ОТВРАТИТЕЛНО и най ВЕЧЕ КРАЖБИТЕ ИМ!!!ТЕ ОКРАДОХА и СЪСИПАХА НАШАТА БЪЛГАРИЯ!!!и МОРАЛНО и ФИЗИЧЕСКИ!!!ТЕ СЪСИПАХА ДЕЦАТА ни,СЪСИПВАТ И БЪДЕЩЕТО НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!!!!венсеремУс!!!

Коментирай

чокън

1 year before

Антибългарският боклук Иво Инджев иска да бъде забранено честването на 3-и март! Продажници от типа на Инджев отрекоха баташкато клане заради пари. Означава ли това, че не е имало баташко клане? Разбира се, че е имало, както е имало и Априлско въстание. Хибридите винаги са жалки в своето безплодие и никога не могат да родят нищо. Напъните на Иво Инджев могат да го доведат само до тоалетната чиния.

Коментирай

чокън

1 year before

Благодаря на г-жа Милена Върбанова! Тя е винаги на ниво, защото има Съвест, Чест и Достойнство!

Коментирай

борис

1 year before

боТ лук ела и го кажи в клуба бе ивчо Н Вълци ще те -------

Коментирай

борис

1 year before

боТ лук ела и го кажи в клуба бе ивчо Н Вълци ще те -------

Коментирай

Mitkomers

1 year before

Иво ,Ивооо, като ти видят външния вид или модерно стайлинга ще те разберат какво ти е в главата.Нещо си объркал тениските ,много си бързал да се покажеш.Обличай късия ръкав преди дългия и всичко ще ти е точно старче.

Коментирай

Милена Върбанова

1 year before

Благодаря ви, българи, за вашите пламенни коментари, за вашата любов към Отечеството и правдата! Влечугото Инджев е нагледно доказателство, че клеветничеството и мизантропията са вредни за човешкото здраве!

Коментирай

Още по-смешното е

1 year before

че този "цитат" на фланелката е последван от предаването в плен на тази украинска част. Еленски ги награди посмъртно, неясно защо, защото реално всички бяха пленени. После в Украйна се водеха спорове кой го е казал, а май така и не стана ясно кой е бил и дали изобщо някой го е казал. Напомням, че Еленски забрани с указ използването на V, Z и О някъде през април миналата година, затова не би трябвало да го наричаме "Зеленски", а Еленски.

Коментирай

Явно

1 year before

ивето дъртия джендър с розовата фанелка има ментален проблем, особено на фона на балтоните, якета и зимни дрехи около него. Розовия памперс ако имаше татуировка на гърдите с надпис срещу Русия, с гордост щеше да ходи гол до кръста. Невчесан с мазна и неизмита коса този "тежкар" с педер-чантичка на рамото, може да придава важности само на такива като него клошари и хомо дружки като евгени дайнов, пасито, чехльото...

Коментирай

песимист

1 year before

Тези хора (този и такива като него, които на практика в момента са почти целият ни политически "елит"), са купени срещу дребни суми. Не мога да определя точно какво наказание би трябвало да понесат, макар че имам предложения...

Коментирай

Иванов

1 year before

Пак на Милена ли да благодарим , че ни показва един духовен урод, който няма нищо в душата си освен омраза, омраза към всичко руско и славянско. Тази негова омраза едва ли е безплатна, но повече от сигурно е че е и вътрешна. А иначе този човек има журналистически талант, можеше да е много полезен, но е избрал гилдията на прокажените. Много пъти съм отварял вратата към неговите писания и всеки път от там е бликала вонята на русофобията. Не мога да си обесня това зомбиране, което превръща хората в зверове. Не мога да мразя, Бог да е съдника му.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.