На хората много, ама много им писна Бойко и аверите му да правят цял народ на глупаци

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-horata-mnogo-ama-mnogo-im-pisna-boyko-i-averite-mu-da-pravyat-cyal-narod-na-glupaci/9712 SvobodnoSlovo.eu
На хората много, ама много им писна Бойко и аверите му да правят цял народ на глупаци

Преди година социолозите едва ни даваха шанс за парламента. Показваха ни на границата. Днес вече сме твърдо над 10% и очакванията към нас са съвсем други - и не става дума само за социолозите - виждам го всеки ден в разговорите с хора - както в мрежата, така и на живо.

Все по-голямото доверие, инвестирано в нас, за мен означава две неща. От една страна - виждам да се случва едно голямо пробуждане. На хората много, ама много им писна Бойко и аверите му да правят цял народ на глупаци.

Доверието в ГЕРБ ще продължава да се срива, защото и то, като всички срутища, е строено от крадци, не от държавници. Единствено платеният и зависимият вот ги крепи, и това няма да продължи дълго. Страната е пълна с хора, които са отвратени от схемите на Баце и компания, но хлябът и покривът им, а често и повече, зависят, буквално, от местния герберски или сарайски дерибей. Само че времената на дерибействането си отиват.

Последният парламент беше с кратък живот, но пък показа много ясно колко са изнервени доскорошните управляващи. Страх тресе кочината и този очеваден факт си пролича от менискус изпълненията на премиера в оставка, от неявяването на министрите му за парламентарен контрол, от маймунджилъците на парламентарната им група, от реакциите им при всички разкрития в комисия...

Поредният срамно дълъг списък, с който няма да продължавам. Хората виждат. Въпрос на време е да се стигне до поредното срутване на останките от доверието към ГЕРБ. Още няколко товара с фурми и СРС волности и няма да е останало какво да събаряме.

Второто значение на нарасналото доверие към нас е, че то означава огромна отговорност. Ясно ни е, че хората, които дотук ни се довериха и онези, които тепърва ще се престрашат да ни подкрепят, не го правят понеже сме идеални (хич не сме). Доверяват ни се, защото са видели, че, може да имаме кусури, но си стоим на думата и не сме спрели да си защитаваме заявките с действия. Доверяват ни се, защото, като нас, искат да си върнат България, да я излекуват, да я възстановят, да я измъкнат от ръцете на Бойко и неговите разбойници (де да бяха само 40). Това доверие държи будни, съвсем буквално, вече не толкова малката армия от хора, работещи денонощно, за да я има Демократична България, да се развива, да става по-видима, по-силна, по-близка до повече български граждани.

Исках просто да знаете, че, ако вече ни подкрепяте, това значи всичко за нас. А ако още се колебаете - ще дадем всичко от себе си, за да Ви спечелим. Не на наша страна. На страната на България.

Ивайло Мирчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.